Dr. Alparslan Yüce, bugün yüzlerce kişiyle AK Parti Kars İl Başkanlığı’na gelerek 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde Kars’tan aday adaylığı için başvurusunu yaptı.
Kars’ın sevilen simalarından Kafkas Üniversitesi Öğretim üyelerinden Dr. Alparslan Yüce, adeta gövde gösterisi yaptı. Kağızman doğumlu olan Yüce, araçların oluşturduğu uzun konvoyla Faikbey Caddesi üzerinde bulunan AK parti İl Başkanlığı Binası geldi. Yüzlerce kişinin karşılayarak sevgi gösterisinde bulunduğu Alparslan Yüce, Kars’a hizmet etmek için AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu belirtti.
“BİR ŞEY OLMANIN PEŞİNDE DEĞİLİM”
Biz bu memleketin çocuğuyuz burada büyüdük diyen Yüce, “Bugünde milletvekilliği aday adaylığına başvurma nasip oldu. Birazdan inşallah başvurumuzu yapacağız. Şunu yürekten söylüyorum. Hep dile getirdim. Ben memleketimi seviyorum. Bir şey olmanın peşinde değilim, o yüzden dilim titremeden, yüreğim titremeden diyorum ki, bir gram bu memlekete kim faydalı olacaksa Allah ona nasip etsin” dedi.
“IĞDIR İLİNDE AK PARTİ’NİN MİLLETVEKİLİ YOK. BELEDİYE BAŞKANI DA YOK. AMA IĞDIR’A BÜYÜK BİR HAVAALANI YAPILDI. AK PARTİ ZATEN YAPIYOR”
AK Parti’nin Türkiye’nin bütün illerine her şeyi yaptığını ifade eden Dr. Alparslan Yüce, “Biz 2015 seçimlerinin ülkemiz, sadece ülkemiz için değil dünya için önemini biliyoruz. Okuyabiliyoruz, analiz edebiliyoruz 2015 seçimlerinin. Ayrıca seçim sonrası çözülmesi gereken çok önemli meseleler nedir. Onları da biliyoruz. Kars’ın kaynakları, Kars için yapılması gerekenler, sorunlar ve çözüm yolları, projlerin takip konusunda da konuları biliyoruz. Çalışıyoruz, yıllardır bu memleketteyiz. Partimiz AK parti herkesin bildiği gibi birlik ve beraberliğin partisi kardeşliğin partisi. Halka hizmet kar olmanın yeri. Onun yanında zaten AK parti’nin şöyle bir avantahı var. Hizmeti akıtıyor. Yani burada anlatmaya gerek yok. Duble yollar, sağlık ve bunun gibi bir çok hizmet yeter ki yapın. Yani bugün Iğdır ilinde AK Parti’nin milletvekili yok. Belediye Başkanı da yok. Ama Iğdır’a büyük bir havaalanı yapıldı. AK parti zaten yapıyor. Önemli olan daha fazlasını alabilmek, daha fazlasını aktarabilmek. Bunun için Allah çalışmayı, insanlara sadece bir şey olmayı değil, insanlara faydalı olabileceksek Allah bize nasip etsin, yoksa etmesin” diye konuştu.
Kars’ın manevi önderi Ebul Hasan Harakani’yi anmadan geçmek olmaz. Hasan Harakani Hazretleri’nin kendime her zaman rehber edindiğim bir sözü var. ‘Bu kapıda Allah’ın can vermeye layık gördüğü herkesin, her insanın ekmek yeme hakkı vardır.’ Sözünü hatırlatan Yüce, özetle şunları söyledi.
“O yüzden bizim anlayışımızda her türlü ayrımcılığı tersiyle iten, hizmetin nimet olduğunu bilen anlayıştan başka hiçbir şey olmayacaktır Allah izin verirse. Allah nasip eder, önce adaylık, sonra da milletvekili olursak, bu memlekete gecemizi-gündüzümüze katarak ulaşılabilir bir şekilde elimizden gelen her şeyi yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizi zaten yıllardır herkes tanıyor. Biz önce Allah’a, sonra Kars halkına, sonra da AK Parti’nin çok değerli teşkilatlarının terazisine güveniyoruz. En büyük güvencemizde AK Parti’nin halka dayalı siyaset yapması, halka 2011 seçimi çok önemli, o bizim destekçimiz bu düsturdur. Bunun yanı sıra, ‘önce refik, sonra tefik’ diye bir söz var. Yani önce yol arkadaşı, sonra yol, Allah bize yola çıktığımız bizi seven insanlara mahcup etmesin. Allah tüm aday adaylarına hepsi bir birinden değerlidir. Hepsine de başarılar diliyorum. Hepsi bu partinin, bu memleketin başarısı için yola çıkmışlardır. Onun yanı sıra diğer partilerin adaylarına da başarılar diliyorum. Onlarda sonuçta bu memleket için belli şeyler ortaya koyan insanlardır. Siyasette hakikaten kefeniniz elinizde olacak. Siyasetin içindeyseniz, yıpranma var. Geceniz-gündüzünüz yok. Bu işe talip olan niyeti de hayır olan herkesi ben buradan başarılar diliyorum. Bu gönüllülüktür, bu elini taşın altına koymaktır. AK kadrolarla kol kola, el ele, Karslılarla birlikte bu süreci götüreceğiz. Allah mahcup etmesin.”
Dr. Alparslan Yüce, daha sonra milletvekili aday adaylığı başvuru dosyasını AK Parti İl Sekreteri ve Yönetim Kurulu üyelerine teslim etti. Bir süre AK Parti yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Alparslan Yüce, daha sonra dışarı çıkarak başvuru sürecinde kendisini yalnız bırakmayan yüzlerce kişiye hitap etti. Yüce, çıktığımız yolda Allah biz utandırmasın diyerek kendisine destek veren kalabalığa teşekkür etti.
IÇ-