AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı İbrahim Cansız, ziyaretlerine durmaksızın devam ediyor.
Zonguldak AK Parti Milletvekili Aday Adayı, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı ve eski Zonguldak İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız seçim gezileri kapsamında Bayburt İli Yardımlaşma Derneği, Kantin İşletmecileri Derneği ve Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi.
İlk olarak Bayburt İli Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Rıza Uzun ve yönetimini ziyaret eden Cansız "Biz aday adaylığımızı açıkladığımızdan itibaren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Çünkü sivil toplum kuruluşları toplumun temelidir. Bu temellerden uzak duramayız. Ben de temelden gelen bir insan olduğum için sivil toplum kuruluşunun misyonunu iyi biliyorum. Ben de sivil toplum kuruluşu başkanlığı yaptığım için sivil toplum kuruluşlarının, önemini ve siyasetteki yerinin çok önemli olduğunu biliyorum. AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye sivilleşme yoluna girdi. Yani 15 sene önceki durumumuzla şimdiki durumumuz farklılık gösteriyor. Biz sivil toplum kuruluşlarının paylaşımlarına, fikirlerine çok önem veriyoruz. İnşallah milletvekilliği görevi bize verilirse, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte uyum içerisinde çalışacağız” diye konuştu.
Ziyaretin duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayburt İli yardımlaşma derneği Başkanı Ali Rıza Uzun, “ Bizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Zonguldak’ın sorunları belli Milletvekili olduğunuz takdirde sizden sadece Zonguldak’ta yaşanan göç olayını durdurmanızı istiyorum. Size çıktığını bu yolda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Daha sona Kantin İşletmecileri Derneği ziyaret eden Cansız, burada Dernek Başkanı Süleyman Erbay tarafından karşılandı. Erbay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı İbrahim Cansız’ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Sayın İbrahim Cansız müdürümüzü okullarda eğitimci olduğu dönemden de iyi tanımaktayız. Biz özellikle eğitim camiasında çalışan kantin işletmecileri olarak Cansız’ın mesleki sorunları ve Zonguldak’ın sorunlarını iyi bildiğini tahmin ediyoruz. Bu yüzden kendisinin mecliste yer almasını canı gönülden istiyoruz” dedi.
Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Süleyman Erbay’ın açıklamalarının ardından konuşan Zonguldak AK Parti Milletvekili Aday Adayı ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, “Biz de okullardan geldiğimiz için kantincilerin eğitimde ne kadar önemli bir görev üstlendiklerini biliyorum. Eğitimde öğrencilerin yetişmesi çok önemlidir. Gençlerimizin milli ve manevi değerleri bilerek ilkeli ve ahlaklı yetişmesi tek arzumuzdur. Bu hususta kantinci arkadaşlarımızın da eğitimde çok büyük etkisi vardır” dedi.
Son olarak Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Necdet Özkan’a ziyaret gerçekleştiren Cansız, burada uyuşturucu ile mücadelenin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Ben 38 yıllık çalışmalarım içerisinde alkol ve uyuşturucunun insana ne kadar zarar verebileceğini, hayatında ne kadar olumsuzluklar oluşturduğunu öğrencilerime her zaman anlattım. Uyuşturucu sadece insanın kendisine zarar vermiyor ailesine de zarar veriyor” şeklinde konuştu.