Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin, mesajında, ömrünü çocuklarına adayan, onlarla ağlayıp gülen, dertlerini, sevinç ve mutluluğunu paylaşan annelerin yılda sadece bir günde hatırlanmadığını belirtti.
“Dünyaya gözlerimizi ilk açtığımız anda bizi sarıp sarmalayan, hayata hazırlayan, sevgisi, şefkati ve sıcaklığıyla her zaman bize destek olan annelerimiz şüphesiz ki; aile hayatının birleştirici unsurudur” diyen Şahin, şunları söyledi:
“Çocukları söz konusu olduğunda hiç bir zorluktan yılmayan, onların mutluluğu, sağlığı ve en iyi şekilde yetişmesi için hayatları boyunca mücadele eden annelerimiz, ailenin temel direği, güçlü yarınların kurucularıdır. Anne sevgisini alan bir çocuk tüm kötülüklerden uzak durarak çevresiyle barışık bir hayat sürer. Bu nedenle annelerimize eğitimden sağlığa her alanda ne kadar iyi imkanlar sağlarsak, o kadar güçlü nesiller yetiştirebiliriz.”
Toplumun mimarı annelere türküler yakan, şiirler yazan, cenneti onların ayakları altına serecek kadar anneliğe önem verilen bir kültürden geldiğimizi vurgulayan Şahin, sevginin en büyüğü ve en vazgeçilmezin anne sevgisi olduğuna dikkati çekti.
"ANNELER UMUTLU İSE O ÜLKE UMUTLUDUR"
Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerin, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimiz olduğunu ifade eden Şahin, mesajını şöyle sürdürdü:
“Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Biz ancak ve ancak onlara layık, hayırlı birer evlat olarak onlara olan borcumuzu ödemeye çalışabiliriz. Bizler için tüm zorluklara göğüs geren, bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Hayattaki en büyük ve koşulsuz şartsız tek destekçimiz olan annelerimizi üzmeyelim. Annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır.”
Annelerin, aşkın, hoşgörünün, fedakarlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansıması olduğuna yürekten inandığına vurgu yapan Şahin, bir anne ve annesine olan özlemini yüreğinde taşıyan biri olarak, bu özel ve anlamlı günde sevgili annesinin şahsında, hayata gözlerini yummuş tüm anneleri rahmetle, minnetle andı.
Bütün anneler kutsal olduğunu, anneleri, mutlu ve huzurlu bir toplumun ilerleyip, kendisi için koyduğu hedeflere ulaşabileceğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti;
“Anneler umutlu ise o ülke umutlu olabilir. Bu nedenle anneler ağlamasın diye yapılan çalışmaları da çok önemsiyorum. Bugün annelerimizin gözyaşları bir nebze olsun durdu, artık canları yanmıyor, yüreklerine evlat ateşi düşmüyor ama daha önce evlat acısını tatmış, ‘vatan sağ olsun’ diyerek bağrına taş basmış; şehit ve gazilerimizin yürekli, cefakar analarının da ellerinden öpüyorum. Hayatın tüm güzelliklerine layık olan annelerimizin "Anneler Günü"nü yürekten kutluyorum.”