Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURBAK A.Ş.’nin ana caddeler üzerindeki parkomat uygulamasının iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
Nilüfer’de parkomat uygulaması mahkemeye taşındı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve meclis üyeleri Lütfü Günenç, Ali Kızılkaya, Atakan Çorbacı ile Fırat Emiroğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME kararları gereği yol kenarı açık otopark (parkomat) uygulamasının iptali için Bursa Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Nilüfer’de bulunan Bursa Bölge İdare Mahkemesi ve Bursa Adliyesi ek hizmet binasına gelen Başkan Mustafa Bozbey, başkan yardımcıları, meclis üyeleriyle CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, hazırladıkları dosyayı teslim etti.
Adliye önünde açıklama yapan Başkan Bozbey, “Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır yol kenarlarından aldığı ücretlerin iptaliyle ilgili taleplerimize cevap bulamadığımız ve uygulama devam ettiği için buradayız. Bu uygulamaya son vermesi için Büyükşehir Belediyesi’ne 60 gün önce yaptığımız başvuruya yeterli cevap alamadık. Kanunu süreyi kullanarak mahkemeye başvuruyoruz. Davayı ve süreci takip edeceğiz” diye kaydetti.
Yasal gerekçelerle başvuruda bulunduklarının altını çizen Başkan Bozbey, “Bir an önce parkomatların kalkması, yol kenarlarından ikinci kez ücret alınması uygulamasının son bulmasını istiyoruz. Daha önce başka illerde zaten bu kararlar alındı. Büyükşehir Belediyesi’nin sadece Nilüfer’de değil, Bursa’nın her yerinde bu uygulamadan vazgeçmesini talep ediyoruz. Zaten konut, parsel, iş yeri sahipleri bu yollar yapılırken bu bedelleri ödüyor. Tekrar ikinci kez bu ücretlerin alınmaması gerekir. Yurttaşlarımız bu konuda hassas olursa inanıyorum kısa süre içinde bu uygulamadan vazgeçilecektir. Elbette şehir içinde otopark ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaca da Büyükşehir Belediyesi çare bulmalıdır. Büyükşehir Belediyesi’nin en kısa zamanda otopark alanı belirleyip insanları oralara yönlendirmesi lazım. Yollardan değil, otoparklardan ücret almalıdır” dedi.