Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMM) Başkanı Mehmet Okkalı, uyuşturucu ve alkol yaşının ilkokula kadar indiğini söyleyerek, "Böyle bir ortamda ne kadına, ne çocuklara şiddeti önleyebilirsiniz ne de toplumsal huzuru sağlayabilirsiniz" dedi.
ASMMM Başkanı Mehmet Okkalı, Özgecan Aslan’ın öldürülmesi ile ilgili yaptığı basın toplantısında, son bir yıl içerisinde öldürülen kadın sayısının 294 olduğuna dikkat çekerek, "Adalet, hoşgörü, paylaşma, yardımlaşma, sevgi ve ahlaki değerlerimizi kaybettik. Maddiyatçı, çıkarcı bir toplum haline geldik" diye konuştu.
Cinsel saldırı suçundan açılan davaların yarısından çoğunda sanıkların beraat ettiğine dikkat çeken Okkalı, canilerin adeta ödüllendirildiğini söyleyerek, Ankara Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak bu soruna kesin bir çözüm istediklerini kaydetti. Cinsel suçlarda patlama yaşandığını ifade eden Okkalı, uyuşturucu ve alkol yaşının da ilkokula kadar indiğini söyleyerek, "Böyle bir ortamda ne kadına, ne çocuklara şiddeti önleyebilirsiniz ne de toplumsal huzuru sağlayabilirsiniz" şeklinde konuştu.
Adaletten ayrılmadan toplumda infiale neden olacak tavır ve açıklamalardan uzak durulmasını isteyen Okkalı, şöyle devam etti:
"Bir kez daha bu acı olayın faillerini esefle kınıyor ve lanetliyoruz. Onlar zaten toplumun vicdanında sonsuza kadar en ağır cezaya mahkum oldular. Temennimiz, hukuk önünde bu alçaklara hak ettikleri en ağır cezanın verilmesidir."