Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü bin adet forma dağıttı.
Fenerbahçe Spor Kulübü, Şanlıurfa Bahçeşehir Koleji ve Aile ve Sosyal Politikalar İl MüdürlüğüSosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında, bin çocuğa Fenerbahçe forması dağıttı.
Milli eğitim konferans salonunda gerçekleşen programın açış konuşmasını Bahçeşehir koleji Şanlıurfa Kurucu Müdürü Essum Saatçi Aslan yaptı. Aslan, "Bir şeyler paylaşılınca anlamlı olur. Biz Bahçeşehir Koleji olarak hayrın gizli olanı makbuldur anlayışına sahip olmakla beraber, böyle bir organizasyona teşvik edici olacağına inandığımız için buradayız. Fenerbahçe Amerika Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ve biz Bahçeşehir Koleji olarak ortak bir proje yaptık. Projenin içeriğinde çocuklarımıza bir takım hediyeler hazırladık. Sizlerin huzurunda bu hediyeleri çocuklara takdim edeceğiz. Proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise, “Sözlerime başlamadan önce Fenerbahçe Spor Kulübü’nün geçen hafta içerisinde yaşamış olduğu menfur saldırıyı esefle kınıyorum. Tüm spor adına, Türkiye’miz ve geleceğimiz adına bir daha benzer olayların yaşanmamasını yüce Mevla’dan temenni ediyorum. Hayat üslubumuz insanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olan üzerine kuruludur. Dolayısıyla bugün burada bu toprağın yeşerdiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Türkiye ve dünyanın dört bir yanında bizlere ulaşan ve sizin çocuklarınızla birlikte olmak istiyoruz diyen hayırsever vatandaşlarımızla beraber, devlet ve millet kaynaşmasını en güzel örneklerini burada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu anlamda bu güzel günün mimarı olan Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenerbahçe Amerikan Derneği’ne ve Bahçeşehir Koleji’ne teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” dedi.
Fenerbahçe Amerika Spor Kulübü Başkanı Ömer Ekinci, “Fenerbahçe yönetim derneği olarak 2001 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. Hem Amerika genelinde hem de Türkiye’de her türlü sosyal sorumluluk projesi kapsamında elimizden geldiğince el atmaya çalışıyoruz. Daha bu ve buna benzeri projeler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Sosyal sorumluluk projemize ilk olarak Diyarbakır’da başladık. Bugünde burada bin çocuğumuza Fenerbahçe forması hediye ediyoruz. Bu tür projeler imza atmaya devam edeceğiz” dedi.
Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Erkan Türkoğlu, mazisinde bir tarih yatan Fenerbahçe’nin, aslında bir spor kulübünden öte oldugunu ifade ederek, "Fenerbahçe Türkiye’nin ve hatta dünyanın sayılı sivil toplum kuruluşlarındandır. Her zaman bu tür sosyal faaliyetlerde öncü olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak varız ve her zaman var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Protokol konuşmaların ardından Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Fenerbahçe Spor Kulübü ve Amerika Spor Derneği’ne birer plaket verildi. Ardından protokol, çocuklara forma dağıttı.