Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu tarafından gündeme getirilen Bursa Atatürk Meydanı’ndaki Sarı Kadı Abdullah Cami ile ilgili yapılan müracaatlar olumlu sonuç vermeye başladı.
Bursa Kent Konseyi (BKK), Tarihi Bey Sarayı’nın ardından Heykel meydanında bulunan ve 1930’lu yıllarda yıkılan 550 yıllık tarihi caminin ihya edilmesi için çalışmalara geçtiğimiz yıllarda başladı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Başbakanlık Yardımcılığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Osmangazi Belediyesi Başkanlığı, İl Müftülüğü, Vakıflar ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na dilekçeler yazıldı. Verilen dilekçelerde Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu’nca yapılan araştırmalar sonucunda Bursa Atatürk Meydanı’nda Ünlü Cadde girişinin güneyinde bulunan ancak 1930’lu yıllarda yıkılarak yerine başka binaların yapıldığı ve şu an bankaların kullandığı binaların bulunduğu Sarı Kadı Abdullah Cami’nin ihya edilmesi, yeniden inşa edilmesine yönelik taleplerin gerçekleştirilmesi için imar değişiklikleri istendi. Plan tadilatları belediye meclislerinden geçiyor.
BKK Başkanı Semih Pala, “Bursa’da tarihi kültürel mirasın korunması ve açığa çıkarılması için her türlü çalışmanın öncüsü olmaya devam edeceğiz”. 1930’lu yıllarda yıkılarak yerine binaların yapıldığı parselde bulunan Halk Bankası ve Ziraat Bankası’na çağrıda bulunan Pala, Sarı Kadı Abdullah Cami’nin yeniden yapılması için banka yetkililerinin yardımcı olmasını istedi. Pala, “Sarı Kadı Abdullah Cami’nin yerinde bulunan banka binalarının yerine, yıkılan camiyi yeniden yaparak Bursa’ya ve tarihimize yeni bir cami hediye edin” diye konuştu.