Yönetmen ve yapımcı Osman Sınav, Tük milletinin hayal kurabilen ve hayalini gerçekleştirebilen bir toplum olduğunu belirterek, “Bu yüzden de hayal kurma meselesine çok önem veriyorum” dedi.
SANKO Üniversitesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen “SANKO Unifest1”, öğrencilerin ve davetlilerin katılımıyla büyük ilgi gördü. Spor turnuvaları ile başlayan ve gün boyu süren şenlikte SANKO Üniversitesi, birbirinden ünlü isimlere ev sahipliği yaparken, öğrenciler ve davetliler keyifli anlar yaşadı.
Özel SANKO Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenliğin açılış konuşmasını yapan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep’te pırıl pırıl parlayan, gelecek vadeden böylesine güzel bir üniversiteye kurucu rektör olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Uzun ve başarılı kariyerinin zorlu süreçlerinde yanında olan ve her tökezlediğinde elinden tutan ağabeyi Osman Sınav’ı, kendisine daima örnek aldığını kaydeden Prof. Dr. Sınav, “O sadece ağabeyim değil aynı zamanda babam gibidir,kariyerimin her aşamasında çok büyük desteği vardır. Hak kendinden razı olsun. Sizleri, şimdiye karar filmlerinden ilham aldığınız ağabeyim Osman Sınav’la baş başa bırakıyorum” diye konuştu.
OSMAN SINAV’IN SÖYLEŞİSİ
Birbirinden değerli film ve dizilerin yönetmen ve yapımcısı olan Osman Sınav, renkli kişiliği ve paylaştığı deneyimlerle şenliğin en dikkat çeken ismi oldu.
Konuşmasına başlamadan önce yönetmenliğini ve yapımcılığını gerçekleştirdiği filmlerinin ve dizilerinin bir derlemesini konuklarla paylaşan Osman Sınav, “Böylesine güzel bir anı sizlerle paylaşmak inanın çok güzel. Pırıl,pırıl bir üniversite ve çok güzel bir tesis. Kardeşimi rektör makamında görmek beni çok gururlandırdı” ifadelerini kullandı.
Burdur’un Yeşilova İlçesi’nin Düden köyünde dünyaya geldiklerini ve babalarının okula gitmediği için askere gidinceye kadar okuma- yazma bilmediğine dikkati çeken Osman Sınav, şöyle devam etti:
“Askerde hem eski hem de yeni Türkçe’yi öğrenmiş. Ve orada, ne olursa olsun çocuklarımı okutacağım diye bir karar almış. Ben ilkokulun 2 senesini okul haline getirilmiş kahvehane okudum. Bunları anlatıyorum. Çünkü biz kardeşler çok şanslıydık. Çünkü babamın bizim eğitim almamızla ilgi büyük hayalleri vardı.
Hiç okul yüzü görmemiş bir adam hayal kuruyor ve neticesinde akademisyenlerden oluşan bir aile ortaya çıkıyor. Türk milleti hayal kurabilen ve hayalini gerçekleştiren bir toplumdur. Bu yüzden de ben hayal kurma meselesine çok önem veriyorum. Herkesin bir hayali olmalı çünkü dünyayı değiştirenler hayal kuranlardır. Hayal kurmak gerçeğin ta kendisidir. Tarihi değiştirenler sadece hayal edip, bunu gerçekleştirebileceğine inananlardır.”
HAYAL KURMAKLA İŞ BİTMİYOR
Osman Sınav, hayal kurmayla işin bitmediğini, onu nasıl gerçeğe dönüştürebilirim diye de bir strateji belirlemek, ardından bu stratejiyi yürütürken destek olacak doğru bir hayal ortağı bulmak gerektiğinin altını çizdi.
“Biz kardeşler bir anlamda birbirimize hayal ortağı olduk ve birbirimizin hayallerine hayal ortakları olarak katkıda bulunduk” sözleriyle ailenin birlik beraberliği ve başarısının sırrına değinen Osman Sınav, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sinemacı olmak için üç fakülte değiştirdim. Çok şükür bugün buradayız. Yaptıklarım, yapacaklarımın bir eskizidir. Eğer kendi hayaliniz yoksa başkalarının hayalinin bir parçası olursunuz. Eğer insan hayal ettiği işi yapıyorsa başarı kaçınılmaz.”
Dünyada Aşkın Şairi olarak anılan Hz. Mevlana’yla ilgili çalışmalarından bahseden Osman Sınav, “Sinema sanatı dramatik okuma gerektirir, hayatı doğru yerden okursanız bunu yaparsanız” diyerek, sinemaya bakış açısını paylaştı.
Gaziantep Savunması’nın işleneceği bir projeye sıcak baktığını anlatan Osman Sınav katılımcıların sorularını da yanıtladı. SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ve söyleşiye katılan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Osman Sınav’a birlikte hediye sundu.
Bu arada, şenlikler kapsamında düzenlenen turnuva ve müsabakalarda dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreninde büyük coşku eşliğinde madalya takdimi yapıldı. Rektör Prof. Dr. Sınav, “Dünya üniversitesi yolunda olan SANKO Üniversitesi’nin bu ilk şenliği ve madalyaları. Birer tarihi belge olacak bu madalyaları iyi saklayın” diyerek mutluluğunu ifade etti.
Şenliğin ilerleyen saatlerinde sahne alan pop müziğin genç ve dinamik sesi Gökçe, gençleri ve davetlileri coşturdu. Gençlerin hep bir ağızdan seslendirdiği şarkılarla Gökçe büyük ilgi görürken “Çok güzel bir tesisiniz var” yorumu yaptı.
SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Dağlı, konser bitiminde Gökçe’ye teşekkür ederek, armağan takdim etti. Şenlikte ayrıca şişme oyunlar, karaoke - Dj performansı, müzik grupları yer aldı.
SANKO Unifest1, 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Kapadokya turuyla sona erecek.