Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Malatya’da TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ve Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir ile bir araya geldi.
Malatya’daki amatör spor çalışmalarının değerlendirildiği ziyaretlerde ilk olarak MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir’i ziyaret eden Düşmez, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir, Düşmez’in Malatya’ya gelmesinden son derece memnun olduklarını dile getirerek, amatör sporlar adına ileriki dönemlerde daha geniş katılımlı toplantılar yapacaklarını söyledi.
Daha sonra TFF Malatya Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Düşmez, İl dışından gelen spor yöneticilerinin de yer aldığı ziyarette çalışmaları hakkında bilgiler aldı. TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, bölge müdürlüklerinin 6 ilden oluştuğunu belirterek 200 tane faal kulübün olduğunu söyledi. 9 bin 500 civarında amatör spor kulübün bölge müdürlüklerine bağlı olduğunu ifade eden Eserdi, “5 tane profesyonel kulübümüz var. 2 tanesi PTT 1. lig, 2 tanesi 2. Lig, 1 tanesi de 3. Lig. Tunceli ekibi Dersimspor’da 3. Lige yükselince bu sayı 6 oldu. İnşallah bu dönemde de Yeni Malatyaspor’u PTT 1. Lig’e, Şanlıurfaspor ya da Elazığspor’u da Süper Lige taşırsak, bölge olarak daha da güçleneceğiz" dedi.
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez ise, Malatya’da olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek sporun çok güzel bir olgu olduğunu dile getirdi.
Memleketin en büyük çimentosunun spor olduğunu vurgulayan Düşmez, Türkiye’nin spor ülkesi olmadığını, ancak güzel insanları barındıran bir ülke olduğunu söyledi. Sporun güzel insanları buluşturan bir olgu olduğunu belirten Düşmez, “Ben, sporun hep bir köprü olduğunu düşünüyorum. Önemli olan dostluktur. Sporcu sayısının artması demek, herkes milli sporcu olacak anlamına gelmez. Ailesine, vatanına ve milletine iyi insanlar yetiştirmede gayret sarf eden insanlarız" diye konuştu.