Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, Kırşehir’in termal zengini bir il olduğunu ve kaynakların daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Karakurt Kaplıcaları ve çevresinde yaptığı seçim ziyaretleri kapsamında bölge halkı ile bir araya gelen MHP adayı Cemil Yıldırım Türk, Kırşehir’in termal zenginliği kadar turizmde de önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Bölge halkı ile gerçekleştirdiği sohbette konuşan MHP adayı Türk, "Kırşehir’in, en önemli kaplıcaları arasında Terme Kaplıcası, Karakurt Kaplıcası, Bulamaçlı Kaplıcası ve Mahmutlu Kaplıcası bulunmakta, bizler kendi değerlerimize sahip çıkarak onları arttırma yolunda çalışmalar içerisinde olmalıyız. Kendi değerlerimizi koruyarak ve geliştirerek Kırşehir’in termal de önemli bir atağını da harekete geçirmiş oluruz. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da hem tedavi hemde gezme amaçlı insanlar Kırşehir’e gelmekte, Kırşehirliler ise kendi öz değerlerini koruyarak misafirlerine bu toprakların ne kadar verimli ve önemli olduğunu göstermekte Kırşehir’in bu önemli termal kaynaklarının kullanımı ve ortaya çıkarılmasında emeği geçmişten günümüze kadar gelen herkese teşekkür ederiz. Şimdi ki amaç ve hedefimiz ise elimizde olan kaynakları daha da geliştirerek termal turizm hamlesi başlatabilmektir. Tarım kenti olan Kırşehir’de tarımla birlikte turizm ve termal turizm de iyi şekilde değerlendirildiğinde büyük bir önem ifade eder" dedi.
Karakurt Kaplıcaları ve bölgesinde yaşayan halk tarafından çoşku ile karşılanan MHP’li Türk, "Oluşturduğumuz uzman ekiple Kırşehir’in yıllardır süregelen sorunları ile ilgili ortak akıl oluşturarak çözümler noktasında çalışmalar başlatıp bizlere ulaşan bilgilerle raporlar hazırlıyoruz. İnşallah hazırladığımız raporlar doğrultusunda da Kırşehir’imizin sorunlarına hep beraber çözüm yolları bulacağız. Bizler için Kırşehir ve bölgesi çok büyük önem arz etmekte her zaman şehrimizin gelişimi için bulunduğumuz yerlerde de çaba sarf etmekteyiz. Biliyoruz ki termal kaynaklarımız, eklem ve dışı romatizmali hastalıkların kronik dönemlerinde damar serliğinde, felçlerin rehabilitasyonunda, karaciğer, safra kesesi ve bağırsak rahatsızlıklarında böbrek taşlarında üst solunum yolu iltihaplarında önemli sonuçlar vermekte” diye konuştu.