Geçtiğimiz yıl 180 bin misafir ağırlayan, alternatif turizmin öncülerinden Bera Oteller Grubu üyesi Bera Alanya, yenilenen konsepti ve mekanlarıyla konukları için hazırlanıyor.
Türkiy’de kış dönemi yorucu bir okul ve iş temposu ile devam ederken, bu yorgunluğu atmak isteyenlerin uğrağı Akdeniz’deki turizm tesisleri de misafirlerine hazırlanıyor. Akdeniz bölgesinde denize sıfır tatil fırsatı sunan, açık hava fitness alanları, yürüyüş parkurları, bay ve bayanlara özel havuzları, sahil seyir terası, anne-çocuk havuzları, dev yamaç ve su kaydırakları ile yenilenen Bera Alanya, önümüzdeki sezondan oldukça umutlu.
SEKTÖRDE “HELAL UYGUNLUK BELGESİ” ALAN İLK FİRMA
Alternatif turizmin öncülerinden Kombassan Holding ve Bera Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Erol Kaya konuyla ilgili açıklamasında, Bera Oteller Grubunun beş yıldızlı Bera Ankara ve Bera Alanya otelleri yanında Konya’da bulunan Bera Konya ve Bera Mevlana ile alternatif turizm sektöründe, örnek ve öncü kuruluşlardan biri olduğunu belirtti.
Sektörde birçok ilke imza attıklarını ve yeni bir hizmet anlayışı kazandırdıklarını ifade eden Kaya, ülkede Türk Standartları Enstitüsü tarafından “Helal Uygunluk Belgesi” alan ilk firma olduklarının altını çizerek, “İnsanlarımıza layık olan tatil ortamını sağlamak için çalışmalarımızı daha da artıracağız” dedi.
BERA ALANYA’NIN HİZMET ALANI GENİŞLEDİ
Yeni sezonda Bera Alanya’nın, “Senin İçin Daha Fazla Tatil” konseptiyle hizmet vereceğini belirten Kaya, “Otelimizin bu yıl yaptığı önemli değişikliklerden biri de, hemen yanımızda bulunan arsanın satın alınarak hizmet alanımızın genişletilmesi olmuştur” diye konuştu.
ANNE-ÇOCUK HAVUZLARI VE BÖLGENİN EN BÜYÜK YAMAÇ KAYDIRAĞI
Bu yıl daha geniş ve hizmet çeşitliliği artmış bir alanda hizmet verecek olan Bera Alanya’da, yeni alanlar büyük ölçüde bayanlara yönelik aktiviteleri içeren mekanlar ve anne-çocuk havuzları için tasarlanıyor. Kaya açıklamasında, “Bu alanlarda anneler çocuklarıyla daha uygun koşullarda birlikte olma ve eğlenme imkanı elde edecekler, ayrıca bölgenin en büyük yamaç kaydırağını ve otelimizin teras katında bayanlar için dev su kaydırağını hizmete açarak ayrıcalıklı alanlarımıza yenilerini eklemiş olduk” ifadelerini kullandı.
YÜZDE 35 ERKEN REZERVASYON FIRSATI
Kaya, otellerin yaz için erken rezervasyon kampanyalarını açıklamaya başladığı bu günlerde, Bera Alanya’nın yenilenen konsepti ile 2015 sezonuna hazırlandığını, yüzde 35 erken rezervasyon fırsatı ile misafirleri için avantajlı bir tatil imkanı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Geçen sene dolu dolu bir sezon geçirdiklerini belirten Kaya, “İnsanımızın sosyal ve kültürel dokusuyla uyumlu, kusursuz bir tatil beklentisi bulunmakta. Yıllardır bu sektörde elde ettiğimiz deneyimleri, anketler, fokus grubu araştırmaları gibi uygulamalarla da destekleyerek, müşterilerimizin beklentilerini eksiksiz tespit etmeye çalışıyoruz. Birçok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu beklentileri göz önüne alarak, otelimizi neredeyse baştan aşağı yeniledik. Bu yaz geçen seneki memnuniyeti inşallah ikiye katlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
"BERA, TECRÜBESİNİ SAĞLIK TURİZMİ ALANINA TAŞIMAYI HEDEFLİYOR"
Türkiye’nin turizm gelirleri açısından dünyada 10’uncu, ziyaretçi kabulü açısından, Avrupa’da 4’üncü, dünyada 6’ncı sırada yer aldığını belirten Kaya, “Ülkemizin sağlık turizmi alanında dünyada ilk 5’e girme amaçlı bir dizi eylem planı bulunmakta. Ülkemizde, termal turizm alanında önümüzdeki dört yıl içinde, yatak kapasitesinin 50 binlerden, 100 binlere çıkarılması hedeflenmektedir. Bu beklentiler çerçevesinde, sektörde sahip olduğumuz deneyim ve hizmet kalitesini, başka şehirlerimize ve sağlık turizmi alanına taşımayı hedefliyoruz” dedi.