Turan KOYUNCU/SİİRT,()- SİİRT'te Bağımsız Milletvekili adayı olan işadamı Fadıl Akgündüz, kurbanların kesildiği ve halayların çekildiği törenle seçim bürosu açılışı yaptı.
Siirt Bağımsız Milletvekili adayı işadamı Fadıl Akgündüz, seçim çalışmalarını sürdürmek Bahçelievler Mahallesi'nde yaklaşık 200 kişinin katıldığı törenle seçim bürosunu açtı. Kurbanların kesilip, duaların okunduğu açılışta Akgündüz, kendisini destekleyenleri tarafından omuzlara alındı. Seçim bürosuna, 'Fabrikalar tütecek, işsizlik bitecek' yazılı tabela asan Akgündüz, amacının Siirt'in hayat kalitesini ileriye taşımak olduğunu belirterek, daha önce milletvekilli seçildiği ve iptal eden seçimleri hatırlattı. Akgündüz, şunları söyledi:
"13 yıl önce beni Türkiye'ye döndürmek için gösterdiğiniz gayret için teşekkür ediyorum. Ancak bugün benim için böyle bir şeye ihtiyaç yok. Bugün ben burada artık o tutsaklıkları sona erdirmek için, gençlerimize iş bulmak için buradayım. Bu seçim ofisi yalnızca bir adres, ancak sizin asıl uğrayacağınız nokta var. Komşularınıza, arkadaşlarınıza, gençlere söylüyorum annenize, babanıza, büyüklerinize bu konuyu anlatacaksınız. Bu seçim Fadıl'ın ya da sizin deyiminizle Fadıl Baba'nın seçimi değil diyeceksiniz. Bu seçim bizim seçimimiz diyeceksiniz. Benim milletvekili olarak, milletvekili unvanıyla bir şey elde etme gayem yok. Eğer öyle bir ihtiyacım olsaydı daha 1999'da hatırlarsınız başka hemşerilerimizi milletvekili olarak meclise gönderdik. Demek ki benim şahsi bir amacım yok, böyle bir hevesim de yok. Benim bugün bir iddiam var, bir idealim var. Bu gençlerimizin ve bu bölgedeki sadece Siirt değil Doğu ve Güneydoğu'daki gençlerimizin iş olanaklarına kavuşması için mücadelemizi başarıyla sonuçlandırmak. Siirt halkının büyük sorumluluğu var. Bakınız Doğu'da, Güneydoğu'da 20-25 vilayet var. Bu iddiayı, bu çıkışı 20 yılı aşkın süredir başlatan Siirt var. Siirt başarırsa bütün bölge başaracak. Fadıl'a yaptırırlarsa herkes yapacak diye birçok işadamı bekliyor. Benim diğer milletvekili hemşerilerimden bir farkım var, Onlar da siyaset yaparak ülkemizde güzel kanunlar çıkararak hizmet etmeye çalışıyorlar, edeceklerdir. Beni seçin bakan yapın demiyorum. Bakan olsam ne yazar, başbakan olsam ne yazar. Ben buradaki işsizliği bitiremiyorsam beni niye göndereceksiniz ki? Dolayısıyla benim işadamı kimliğim farklılıktır, bu farklılığa sahip çıkın memlekete sahip çıkın. Memlekete hayırlı uğurlu olsun."

FOTOĞRAFLI