Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adıyaman Şubesi, Vergi Haftası nedeniyle Defterdarlık önünde yaptığı açıklamasında, vergide adalet istediklerini dile getirdiler.
BES Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasını BES İşkur İşyeri Temsilcisi Hasan Karaağaç, göstermelik Vergi Haftası kutlamaları yerine vergide adalet istediklerini dile getirdi.
Hasan Karaağaç, “Maliye Bakanlığı tarafından her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanılan ve yapılan etkinliklerle sözde vergi bilincini arttırmayı hedefleyen, vergi haftası etkinlikleri başlamış bulunuyor. Bu yıl 26.sı kutlanan Vergi Haftası’na sendikamız kuruluşundan bu güne eleştirel yaklaşmış vergi adaletinin olmadığı ülkemizde, vergi haftasını adil bir vergi sistemi için taleplerimizin öne çıkarıldığı bir hafta olarak ele almıştır, maliye emekçilerinin talepleri ile birleştirerek vergi haftasını taleplerimiz için mücadele haftasına çevirme çabasında olmuştur.
Maliye emekçileri göstermelik vergi haftası kutlamalarının her yıl olduğu gibi bu yılda figüranı olmayacaktır. Büro Emekçileri Sendikası olarak vergi haftasını alternatif etkinliklerle kutlayarak, vergide adalet talebini öne çıkartacağımız bir emekçileri aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Adil bir vergi sistemi için: Konfederasyonumuzca hesaplanan açlık sınırı rakamları vergiden muaf tutulmalı, yoksulluk sınırı rakamı en alt vergi diliminden vergilendirilmelidir. Temel tüketim harcamaları ve temel hizmet alımlarından alınan dolayı vergiler kaldırılmalıdır. Kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınmalı, sigortasız işçi çalıştırılmasına karşı etkin önlemler alınmalıdır. Servet vergisi konulmalıdır. Sermaye kesimlerinin vergi prim ve faiz borçlarını silen ve sık sık çıkarılan aflara son verilmelidir. Toplanan vergiler savaşa, sermayeye değil, halkın yararına kamu hizmetlerinde kullanılmalıdır. Bağımsız bir gelir idaresi oluşturularak maliye emekçilerinin söz ve karar sahibi olacağı bir işleyiş yaratılmalı, kamu harcamalarının denetimine etkinlik kazandıracak bir düzenleme bir an önce uygulamaya geçirilmelidir. Günümüzde hiçbir anlamı kalmayan Vergi Haftası kutlamaları iptal edilmeli, adil bir vergi sistemi için vergi reformu hayata geçirilmeli, maliye emekçilerinin taleplerinin talepleri karşılanmalıdır” dedi.