Elvan EZBER/İSTANBUL, () DUDULLU Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında Atatürk figürü gerginliği yaşandı. Fırtınada zarar gördükten sonra tamir edilen figürün konulmak istenen alanın kendilerine ait olduğunu öne süren Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla OSB yönetimi arasındaki gerginlik dün gece sona erdi. Figürü aynı yere diken OSB yönetimi, yaşanabilecek olumsuz durumları düşünerek figürün başına iki güvenlik görevlisi dikti.

Ümraniye Dudullu'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin C Kapısı girişindeki kavşağa OSB yönetimi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 40 adet çelik borudan oluşan Atatürk figürü dikilmişti. Figür, iki hafta önce etkili olan fırtınada zarar gördüğü için tamire götürüldü. Dün tamir işlemleri tamamlanan figürün yerine konulmak istenmesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri izin vermedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, figürün konulmak istendiği alanın belediyeye ait olduğunu ve izin alınması gerektiğini iddia etti. Zabıta, figürün üzerinde konulduğu ankraj sistemini oksijen kaynağıyla keserek kaldırmak istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bu hareketi OSB yönetimini de harekete geçirdi. OSB çalışanları ile belediye çalışanları arasında gerginlik yaşandı. Gün boyu süren gerginlik dün gece saatlerinde sona erdi. Atatürk figürü, eski yerine dikildi. OSB yönetimi yaşanabilecek olumsuz durumları düşünerek de figürün başına iki güvenlik görevlisi dikti. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan OSB müdürü Murat Fırat, "Figür, rüzgardan zarar görünce tamir ettirdik. Yerine koymak istedik. Bize engel olmak istediler. Figürün olduğu yerin ana arter olduğunu ve belediyeye ait olduğunu söylüyorlar. Ancak, 5216 sayılı kanunun 7. maddesine göre Büyükşehir Belediyesi'nin bizim sınırlarımız içinde yetki ve sorumluluğu yoktur. Burası OSB'nin sınırları içindedir" dedi. Fırat, figürün konulduğu yerin kendi alanları olduğunu da bir harita üzerinde gösterdi.

(FOTOĞRAF)