Van Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı stratejik planı içerisinde açıkladığı yeşil alan ve park çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.
Van Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı stratejik planı içerisinde açıkladığı yeşil alan ve park çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. 2015 hedefleri içerisinde açıklanan parkların büyük bir bölümü biterken, bazı çalışmaların da ihaleleri yapılarak yıl sonunda tamamlanacak. Sadece kent merkezi değil, ilçelerde de park çalışmaları yapan büyükşehir, yılsonuna kadar yapacağı çalışmalarla kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarında önemli bir sıçrama yapacak. Edremit Sahil Parkı, Koruluk Piknik alanı, Fidanlık Parkı ikinci etabı, Hoşap, Saray, Özalp ilçe parkları, Fidanlık Parkı, Akköprü Deresi ikinci etabı ve Van Kent Parkı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bazı parklarda çalışmaların büyük bir bölümü tamamlanırken, bazı parkların da ihaleleri yapılarak çalışmalara başlandı.
VAN KENT PARKI, KENTE NEFES ALDIRACAK
Edremit yolu üzerinde, bölge hastanesi bitişiğinde, 40 bin metrekare alan üzerinde yapımına geçen yıl başlanan Van Kent Parkı, Ağustos ayı itibariyle tamamlanacak. Her yaş grubuna ve engellilerin kullanımına uygun olarak tasarlanan park, bölge hastanesinden gelecek hasta yakınları da dikkate alınarak halkın dinlenebileceği çok sayıda oturma mekanları tasarlandı. Aile bireylerinin birlikte, kaliteli zaman geçirebileceği çocuk oyun alanları, spor alanları ve satranç alanlarının da yapıldığı parkta, eğitim atölyeleri, amfi ve şenlik-festival alanları da bulunuyor. İnsanlık anıtı alanın da yapılacağı parkta, anıt alanın doğu cephesinde duvar üzerine insan hakları ve çocuk hakları bildirgeleri yazılacak. Sağlıklı bir yaşam için, spor alanlarının tüm koşulları oluşturulurken, parkta tenis kortu, basketbol sahası, fitness alanı ve engelli fitness alanları ile beraber, özellikle halı sahalara alternatif olarak çim futbol sahası da yapıldı. Bisiklet ve koşu parkurunun da yer aldığı parkta, iki süs havuzu ve 70 araçlık otopark da park ile birlikte halkın hizmetine alınacak. Parkın şuanda yüzde 60’ı tamamlandı.
KORULUK PİKNİK ALANI HASTA YAKINLARINA İLAÇ GİBİ GELDİ
Yıllarca atıl durumda bulanan Bölge Hastanesinin yan tarafında yer alan fidanlık alanı Van Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle birlikte çalışmalar yapılmaya başlandı. Bölge hastanesinin hemen yanında yer alan fidanlık piknik alanı, hasta yakınlarının en uğrak yerlerinden biri haline geldi. Büyükşehir Belediyesi alanda temizlik, yeniden bank kurulumu ve birçok çalışma yaparken,
25 bin metrekare alanda yürüme yolları, kamelyalar ve aydınlatma sistemi yapıldı.
EDREMİT SAHİL PARKI DA YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANIYOR
Van Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı içerisinde yapacağı önemli çalışmaların başında yer alan ’Edremit Sahil Parkı’nın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Edremit yolu üzerinde Merit Otel yanında Van Gölü kıyısında bulunan 11 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan park yıl sonunda tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak. Genel olarak insanların dinlenebileceği bir alan olarak tasarlanmış ve manzara hakimiyetine göre oturma alanları oluşturularak, halkın Van Denizi buluşması sağlanacak. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Edremit Sahil Parkının tüm aydınlatma ve diğer enerji giderlerini güneş enerjisinden sağlayacak.
İLÇE PARKLARI, İLÇELERE NEFES ALDIRACAK
Van Büyükşehir Belediyesi, Gürpınar’ın Haşap Mahallesi, Özalp ve Saray ilçelerinde ilçe parklarını yapmaya başladı. Gürpınar ilçesi Güzelsu (Hoşap) Mahallesinde 17 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan park alanı 2015 yılı içerisinde tamamlanacak. Park alanında, piknik alanı, süs havuzları ve çocuk oyun grupları gibi halkımızın dinlenip vakit geçirebileceği mekanlar yer alacak.
Özalp ilçesinde de 40 bin m2 alan üzerine yapılacak park alanı 2015 yılı içerisinde tamamlanacak. Park alanında, ağaçlandırma ve piknik alanı, mevcut dere ıslah edilerek düzenlenmesi ve çocuk oyun grupları kurulacak. Yine
Saray İlçesinde 37 bin m2 alan üzerine yapılacak park alanı da 2015 yılı içerisinde tamamlanacak. Park alanında, ağaçlandırma ve piknik alanı, biyolojik gölet, oturma alanları ve çocuk oyun alanları gibi halkın dinlenip vakit geçirebileceği mekanlar oluşturulacak. Park içerisinde ayrıca kültür merkezi de yapılacaktır.
AKKÖPRÜ DERESİNİN İKİNCİ ETABINA BAŞLANDI
2012 yılında yapımına başlanan ve tamamlanan Akköprü Deresi 1. Etap projesinin devamı niteliğinde olan ikinci etabı ise bu yıl başladı. Peyzaj uygulama alanı 6 bin m2 olup, aynı zamanda 1. etap alanından İpek Yolu Caddesine kadar tüm derenin ıslah çalışması yapılacak. Alanda, Bisiklet Yolu, oturma alanları, süs havuzu, ağaçlandırma ve aydınlatma sistemi de yapılacak.