Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS,(Muğla),() - MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, polisin 'torbacı' olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği oprasyonda, birer içimlik olarak sarılmış toplam 100 gram esrar ile yakalanan 5 kişi şüpheli alındı. Operasyon kapsamında aranan ve başka bir suçtan cezaevinde olduğu öğrenilen bir kişinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheliden 5'i adliyeye sevk edilirken, biri polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 
Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Milas Grup Amirliği ekipleri, uyuşturucu sattıkları belirlen şüphelileri 6 ay süreyle teknik ve fiziki takibe aldı. Takibin ardından geçen salı günü harekete geçen polis, şüpheliler A.Ö., U.T., M.D., D.D. ve M.A.'yı gözaltına aldı. Şüphelilerin ev, işyeri, otomobil ve üzerlerindeki aramalarda birer içimlik olarak sarılmış toplam 100 gram esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında aranan G.Ö.'nün de başka bir suçtan Muğla Cezaevi'nde tutuklu olduğu belirlendi. Şüphelilerden M.D., polisteki ifadesinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Cezaevinden getirilen G.Ö.'nün de aralarında bulunduğu 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen şüpheliler ve yakınları fotoğraf çekmek isteyen gazetecilere saldırdı. Çıkan arbede sırasında tesadüfen adliye kapısında bulunan vatandaşlardan Hüsnü Çakıcı yaralandı. Ambulansla Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çakıcı, tedaviye alındı. Çakıcı'nın durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Polis, gazetecilere saldıran şüpheli yakınlarından birini de gözaltına aldı.

FOTOĞRAFLI