Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'ın Turhal İlçesi'nde 15 yaşında olan 50 öğrenci, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla ellerine kına yakılarak Çanakkale'ye gönderildi.
Turhal Belediyesi, Çanakkale Zaferinin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'de düzenlenecek olan anma programa katılmaya gidecek öğrenciler için etkinlik  hazırladı. 'Asım'ın nesli Onbeşliler Çanakkale'ye gidiyor' etkinliği kapsamında ilçede 2000 doğumlu öğrenciler bu programa müracaat etti. Müracaat eden 500 öğrencilerden ilk kafile olarak 50 kişi belirlendi. Belirlenen öğrencilere aileleri tarafından ellerine kına yakılarak, temsili olarak askeri kıyafet giydirildi.
TÖREN DÜZENLENDİ
50 öğrenci için Abdullah Gül parkında tören düzenlendi. Törene Turhal Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer ile birlikte Çanakkale'ye giden öğrencilerin aileleri katıldı. Törende ilk olarak öğrenciler için dua edildi. Ardından programda konuşan Başkan Bekler, "Analar henüz 15 yaşında olan yavrularını din için, vatan için, namus için ellerine kına yakarak cephelere göndermişlerdir. Arkalarından da ağıtlar söylenmiştir. Bizler Turhal Belediye Gençlik Meclisi olarak 2015 yılında bu ruhu yeniden yaşatmak istedik. Dedelerimizin, ninelerimizin yaşadığı duyguları yaşamak istedik. Sembolik de olsa bu duygu ve düşünceyi tatmak istedik. Biz bu etkinliği Çanakkale savaşının 100'üncü yıl dönümün ruhuna çok anlamlı bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz " dedi. Yapılan konuşmaların ardından 50 öğrenci ailelerin sevgi gösterileri altında otobüse binerek Çanakkale'ye hareket etti.

FOTOĞRAFLI