Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dire Başkanlığı ile Doğanşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği seminerde “Aile içi iletişim ve şiddet” anlatıldı.
Doğanşehir Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde ilk olarak söz alan Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, katılımın az olmasını esprili bir şekilde dile getirdi. Başkan Küçük, “Doğanşehir’de seminerimize katılımın az olması sevindirici. Demek ki Dpğanşehir’de aile içi geçimsizlik yok. Buna çok sevindim” dedi.
Başkan Küçük’ün konuşmasının ardından seminere geçildi. Sosyolog ve Aile Danışmanı Mehmet Koyuncu tarafından verilen seminerde aile yapısı ve aile üyeleri arasında iletişimin nasıl kurulması gerektiği ele alındı. Sosyolog Koyuncu, toplumun ailelerden oluştuğunu ve bu nedenle ailenin toplumun temel taşı olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Aile; inançların ahlaki değerlerin, yardımlaşma ve dayanışmanın ilk olarak öğrenildiği yerdir, aile kurumunun en önemli özelliği sevgi saygı odaklı ilişkiler dünyası olmasıdır. Aile içinde kurulan sağlıklı iletişimin çocukların zihinsel, sosyal ve psikolojik yapılarına olumlu katkısı vardır. Tam tersi olumsuz ve sağlıksız iletişimde ise çocukların yetişkinlik dönemlerinde daha çok etkisi olan olumsuz tutum ve davranış geliştirmelerine neden olmaktadır.
Eşler önce arkadaş olabilmeli, aile ile ilgili konuları doğru zamanda ve önyargısız konuşabilmelidirler. Boşanma vakalarının giderek arttığını belirten Koyuncu, yeni evlenecek çiftlerin birbirlerini iyice tanımaları gerektiğini ve ‘kendilerine ben neden evleniyorum evlilikteki amacım nedir’ gibi soruları sormaları ondan sonra evliliğe karar vermeleri gerektiğini ifade etti.
Seminere, Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Doğanşehir Garnizon Komutanı Binbaşı Özkan Güneş, Askerlik Şubesi Başkanı Murat Işıldak, Malmüdürü Hüseyin Yalçın, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şerif Çetintaş, Aile Sağlığı Gurup Başkanı Elif Eylem Koca, Nüfus Müdürü İlhan Gülbay, Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Nevzat Kaçar Kütüphane Müdürü Ahmet Alptekin ile davetliler katıldı.