İSTANBUL-

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş Antrenörü Zeljko Obradovic, basketbolu taraftarların istediği gibi oynadıklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Zeljko Obradovic, "Bizim için çok önemli olan bir Euroleague maçı daha oynadık. Milano ile Euroleague'in ilk döneminde oynamıştık ve onları iyi tanıyorduk. Maça iyi savunma yaparak başlamak ve onların birebir hücumlarını durdurmak istedik. İlk yarıya çok iyi savunmayla başladık ve iki kez 10 sayılık farkı yakaladık. Ancak iyi oyunumuzdan vazgeçtik. Ofansif olarak iyi oynamadık ve bunları değerlendirdiler. Euroleague'de şunun bilincinde olmak gerekiyor; rakibimize avantajı hiçbir zaman vermemiz gerekiyor. Soyunma odasına gittiğimizde en iyi oyuncumuz Goudelock 2 sayı atmıştı. Bu güzel bir şey çünkü topu paylaştı. Serhat da aynı şekilde, çok iyi savunma yaptı. İkinci yarıda görüldüğü gibi çok daha iyi oynadık. İki çeyrekte de 16 sayı attılar. Basketbolu her şekliyle taraftarların istediği gibi oynadığımızı düşünüyorum. Oyuncularımı bu galibiyetten ve güzel maçtan ötürü tebrik ediyorum" dedi.

Taraftarlara da yarattıkları güzel atmosferden dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Obradovic, "Malaga maçında da aynı desteği bekliyorum. Taraftarlarımızın şunu çok iyi anlamasını istiyorum; takım ve taraftar her zaman birbirine bağlıdır. Ancak onların sayesinde ve onlarla birlikte bir şeyler başarabiliriz" şeklinde konuştu.

Banchi: "Çok güçlü bir takıma karşı oynadık"

EA7 Emporio Armani Başantrenörü Luca Banchi ise çok güçlü bir takıma karşı oynadıklarını ve iyi mücadele etmelerine rağmen kaybettiklerini dile getirdi.

Fenerbahçe Ülker'in çok iyi savunma yaptığını anlatan Banchi, "Maçın ilk dakikasından itibaren zorlandık. Geri dönmeyi başardık. Oyuncularım çok yüksek seviyede oynadı. İkinci yarı yorulduk, Fenerbahçe Ülker'in savunması çok iyiydi. Fenerbahçe Ülker'i tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Benim oyuncularım da olgunca oynadı" ifadelerini kullandı.