Doğan ZELOVA / GELİBOLU(Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde inşaat malzemeleri satan 40 yaşındaki Özkan Mehmet Bilik, babası 75 yaşındaki Muhittin Bilik'in verdiği bir böbrekle yaşama tutundu.
Uzun süredir tansiyon hastası olan evli bir çocuk babası Özkan Mehmet Bilik'e, rahatsızlığı nedeniyle gittiği doktor her iki böbreğinin hasar gördüğünü, önce ilaç tedavisi yapılacağını ve perhiz yapması gerektiğini söyledi. Bilik bunun üzerine eczacı olan eşi İrem Bilik'in de desteği ile ilaçlarla ve diyetle tedaviye başladı. Ancak bir süre sonra kontrole gittiğinde Bilik'e, ilaçlı tedaviden sonuç alınamadığını, böbrek nakli gerektiği söylendi. Bilik Ailesi, doktorların bu kararıyla şok oldu. Bu kadar kısa sürede böbreklerinin iflas etmesine anlam veremeyen Özkan mehmet Bilik, bir yandan da nakil için uygun böbreği nereden bulacağını kara kara düşünmeye başladı.
İMDADINA BABASI YETİŞTİ
İstanbul Şişli'deki Memorial Hospital'a gittiğinde çok sayıda böbrek nakli bekleyen hasta olduğunu, diyalize bağlı yaşayacağını öğrenince umudunu yitirdiğini söyleyen bilik'in imdadına Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan PTT'den emekli babası Muhittin Bilik yetişti. Bilik, ilerlemiş yaşına rağmen niç düşünmeden böbreğinin tekini oğluna vermek için İstanbul'a gitti. Babasının bu fedakarlığı karşısında duygulanan Bilik, sarılıp gözyaşlarını tutamadı. Yapılan tetkik ve tahlillerin ardından geçen Cuma günü baba- oğul aynı anda ameliyata alındı. Muhittin Bilik'in alınan böbreğinin biri oğluna nakledildi. Baba- oğulun durumlarının iyi olduğu bildirildi.
ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
Hastaneden taburcu olmayı bekleyen ve babasının kendisine böbrek vermesiyle şanslı olduğunu kaydeden Özkan Mehmet Bilik duygularını şöyle dile getirdi:
"Organ naklinin ne kadar önemli olduğunu bu olay başımıza geldiğinde anladık. Kaldığım hastanede benden büyük, organ nakli bekleyen insan yok. Oradaki insanların hepsi çocuk. Ne olur unutmayın her bir organınızın bir canı kurtardığını unutmayın. Yeni canların kurtulması için organ bağışında bulunun."
FOTOĞRAFLI