HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ta iki partilinin ölümüyle sonuçlanan kavga ile ilgili konuşarak, "Hayatını kaybeden kim olursa olsun büyük acıdır. Bütün halkımızı bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum. Koltuklar, seçim insan canından kıymetli değil. Hangi parti olursa olsun son derece hassas olun. Diğer parti seçmenleri bizim düşmanımız değil" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Merinos Parkı’nda halka hitap etti. Partinin kurulmasıyla ilgili sözlerine başlayan Demirtaş, “Her karanlığın bir aydınlığı, her gecenin şafağı, her yokuşun bir inişi olacaktı. Şimdi sizlerin desteği ile HDP Türkiye’nin geleceğine damga vuracağı günde geliyor. Türkiye AK Parti’nin yaktığı ampulden kurtulup, HDP’nin güneşi ile yanacak. Sizlerin alın teriyle, emeğiyle partimizi bugüne getirdik. Alın teriyle, emeğiyle çalışıp, üreten, hepiniz onurlu geleceği hak ediyorsunuz. Şimdi tarihi bir seçim yaşanacak ki bu seçimde sizlerin önüne, huzuruna getirecek olan seçim pusulasında siyasi partiler değil, özgür geleceğiniz tercihi olacak. Ya diktatörlük, ya özgürlük arasında bir tercih de bulunacaksınız. Seçim bu kadar kritiktir. Çocuklarınızı, doğmamış bebeklerinizi ilgilendirecek bir seçim olacak. 13 yıldır devleti yöneten AK Parti iktidarının yaptığı hatalar, yanlışlar nedeniyle ceza görmesi, halktan bir kırmızı kart görmesi lazım. Muhalefetin HDP’nin yaptığı uyarıları dikkate almadığının ceza olması lazım. Kibirli, burnu, büyük olmak o kadar değil. Ne kadar büyüksen devletin içinde o kadar alçak gönülle olman lazım. Ama bunlar tersini yaptılar. Yükseldikçe kibirlendiler. Kendileri sultan ve padişah sandılar. Biz hizmet yaptık diyorlar. Yaptığınız her hizmet için Allah sizden razı olsun. Hizmete itirazım yok. Fakat siz hizmet adı altında yaptığınız işlerle, hırsızlıkları önünü açtınız. Duble yolla, duble hırsızlık yaptınız. Yaptığınız her işi, ihalenin bir yüzde 10’luk payı var. Bu AK Parti payıdır. Yüzde 10 veremeyen ihale alamaz. Önce onların dediği yere yatıracaksınız sonra ihaleyi alacaksınız. AK Parti üst düzey yöneticileri, bu işten beslenenler o işe yüzde 50 ortak oluyorlar. Hizmet dedikleri şey böyle oluyor. Devletin yarısı hizmete, gerisi rüşvete, hırsızlığa ayrıldı. Bunları iftira atmak için söylemiyorum. Sizler görüyor, tanıyorsunuz. 2-3 yıl içinde yüzler milyon kazanmış müteahhitler tanıyorum. 3 yıl önce bir araba alacak parası yoktu. Bugün yüzlerce trilyonluk servet sabi olmuş. AK Parti’den 3 tane ihale olarak olmuş. Alın teriyle, helal lokmayla kazanılacak para değil bunlar. Hırsızlık yapmasalar kazanacak servetler değil. Yanlış yapıyorsunuz değiyoruz. Kul hakkı yemeyin. Kul hakkı yemenin affı yoktur. Bu ve öbür dünyada hesabı sorulur” diye konuştu.
“İFTİRA VE YALAN KAMPANYALARLA HDP’Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKACAKLAR”
Artık sandığın halkın huzuruna geldiğini anlatan Demirtaş, şu açıklamayı yaptı:
“Gün döndü devran döndü. Şimdi sandık halkın huzuruna geliyor. Şimdi baktılar halk bunların ne olduğunu anladı, paniklemeye başladılar. İnanın ki hiçbir yerde halk bunların adaletine inanmıyor. Bugün her hangi biriniz adliyeye düşersiniz, davacı, davalı, yada şahit olarak içiniz rahat ediyormu? İsmi adalet ama AK Parti’nin hukuk komisyonları gibi çalışıyorlar. Kendilerinden olmayan hakim ve savcıları dağıttılar. Çalışırken önce AK Partilimisin diye soruyorlar. Bir yerde adalet sistemi çökmüşse, işsizler başına bir şey gelirse kime sığınacaksınız. Medyayı teslim aldılar. Bunların tamamı adaletsizliktir. Bir devlette adalet duygusu ortadan kalkmışsa o devlet çökmüştür. İsmi adalet ve kalkınma partisi olan bu parti kalkınmayı hırsızlığa, rüşvetçiliğe dönüştürdü. Adaleti tabeladan ibaret bıraktı. Yalanlar, iftiralar onları kurtarmıyor. İftira, yalan kampanyalarla HDP’yi baraj altında bırakacaklar. Ellerinde kendileri savunacak bir cümle haklı meşru lafları kalmadı. Sadece, hakaret, küfür ve tehdit.”
“CUMHURBAŞKANININ ZULMÜNDEN SENİ KURTARACAĞIZ HOCA”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Cumhurbaşkanı yanına Biloyu da almış ülkeyi şehir şehir dolaşıyor. HDP’yi baraj altında bırakacak kirli ve çirkin kampanyayı yürütüyor. Bunlarda adalet olsaydı kul hakkı yemenin ne kadar günah olduğunu bilselerdi, bizim senin paranla seçim kampanyası yürütmezdi. Cumhurbaşkanı kul hakkı yiyor. Bu meydanda toplananlar vergi veriyor. Hepiniz verdiği vergi ile bütçe hazırlıyoruz. Sizin payınız cumhurbaşkanın kasasına giriyor. Sizin payınızla AK Parti’nin seçim kampanyasını yürütüyor. Biz kendi payımızı helal etmiyoruz. Bu suça, günaha kimse ortak olmasın diye başbakan çağrı yapıyor. Ama cumhurbaşkanına sesini çıkartamıyor. Hepimizin hakkını korumak öncelikle sana düşer. Sen cumhurbaşkanından gerçekten korkuyormusun? Bu kadar mı korkulur. Cumhurbaşkanı bizim hakkımızı yiyor. Niye iki kelime laf edemiyorsun, Çünkü kendisi atanmış, geçici, stajyer ve memur. 7 Haziran’da kendisinin görev süresi dolacak. Kendisini atayan cumhurbaşkanına ses çıkarabilir mi? Bu kadar iradesiz ve zayıf. 7 Haziran’dan sonra ne yapacağı belli olmayan, bakkallar kurulunu bile toplayamayan Davutoğlu ülkeyi nasıl yönetecek. Kendisinin çektiği ağır zulme bizim yüreğimiz dayanmıyor. Kendisine yapılan ağır muameleyi, hakareti biz kabul etmiyoruz. Ey cumhurbaşkanı biz Ahmet Davutoğlu’nu sana ezdirmeyiz. Onu kurtaracağız. HDP’ye oy vereceğiz ve HDP barajı aşacak. Sonra Davutoğlu istifa edecek ve kurtulacak. Onun zulmünden seni kurtulacağız hoca merak etme. Önünüzde 7 gün kaldı. Sabır edin. Neşe içerisinde coşkuyla çalışmalıyız.”
“DİĞER PARTİ SEÇMENLERİ BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL”
Şırnak’tan üzücü bir olay haberi aldığını ifade eden Demirtaş, “Şırnak’ta bir köyde seçim çalışması nedeniyle köyüler arasında kavga yaşanmış. İnşallah yanlış bilgidir. Ama 2 yurttaşımız hayatını kaybetmiş. Kim olursa olsun büyük acıdır. Buradan Allah’tan rahmet, yakınları baş sağlığı diliyorum. Bütün halkımızı bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum. Koltuklar, seçim insan canından kıymetli değil. Hiçbir yerde birbirinizi üzmeyin, kırmayın. Hangi parti olursa olsun son derece hassas olun. Kendi çıkarları için son 1 haftayı kullanmak isteyenler olabilir. Bütün partililerin dikkatli olması lazım. Diğer parti seçmenleri bizim düşmanımız değil. Siyasi rekabet parti yöneticileri arasında olur. Siz sokakta kardeşçe, el ele seçim çalışmasını yürütün. Kimse bizim düşmanımız değil, asla olmayacaktır. Bizim yollarda olmamızın asıl sebebi barıştır. Seçimden koltuktan bin kat değerli olan barıştır. Bunlar makam, mevki sahibi olabilirmiyim diye uğraşacaklar. Meclisin turuncu ceylan derisi koltukları onlar için insan canlarından kıymetlidir. Asla barıştan vazgeçmeyeceğiz. HDP’nin barajı aşarak 7 Haziran’da parlamentoda olması iş barışın garantisi demektir. Sizler barışa oy verin” açıklamasını yaptı.
Davutoğlu ve Erdoğan hakkında da konuşan Demirtaş, “İsmini söylemeyeyim. İsmi bende saklı, o saraydaki var ya bugün öyle tafrasına bakmayın. 7 Haziran günü sarayında korku içinde sandık sonuçlarını bekleyecek. Sarayın lüksü, şatafatı onun içini rahatlatmaya yetmeyecek. Haklının gücünün ne olduğunu 7 Haziran’da bunlara göstereceğiz. Onların emeklilik zamanı geldi. Zaten Ahmet hoca yorulmuş. Canından bezmiş. Onu 7 Haziran’da emekli edelim gitsin evinde otursun. Ben onu düşündüğüm için söylüyorum. Garibim çalışıyor ama nafile. Kazan kaybetse de bir dert. Kazansa cumhurbaşkanı başkan olacak onu başbakanlıktan edecek. Kaybederse istifa edecek” şeklinde konuştu.