Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Rahvan Atçılar Spor Kulübünü ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 2013 yılından itibaren başkanlığını Şevket Yapar’ın yaptığı Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonuna bağlı olarak Nazilli’de faaliyetlerini sürdüren Nazilli Rahvan Atçılar Spor Kulübünü, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan ve Belediye Meclis Üyesi Hulki Karakaya ile birlikte ziyaret etti. 2013 yılında kurulup 105 üye 50 lisanslı jokey ile faaliyetlerine devam eden kulüpte Başkan Alıcık’a Rahvan Atçılar Spor Kulübü Başkanı Şevket Yapar, Başkan Yardımıcısı Ferhat Portakal, Üyeler Talat Çam Deviren, Salih Tanca, Eyüp Ekdial, Ender Pelin ve Erdoğan Çamdeviren karşıladı.
Kulüplerini ziyaret etmesinden dolayı Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür eden Kulüp Başkanı Şevket Yapar, “Belediye Başkanımız Haluk Alıcık bu güne kadar hiçbir isteğimizi geri çevirmeden bize verdiği destekleri ile Rahvan Atçılık kültürünü Nazilli’de tanıtmamızı sağladı. Yine onun desteği ile geleneksel hale getirdiğimiz Rahvan At yarışları festivaline sahip olduk ve bu sayede Ege’nin Kırkpınar’ı Nazilli oldu. Geçtiğimiz günlerde İlçe Tarım Müdürlüğüne yapmış olduğumuz müracaat ile 127 rahvan yarış atının ruam testini de yaptırdık. Çok şükür atlarımızla ilgili hiçbir sıkıntılı durum yok. Şu an Nazillide Rahvan At ırkında belli bir yerlere gelmiş durumdayız ancak biz bunu daha da iyi noktalara taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu an başkanımızdan tek isteğimiz var Rahvan At Yarışları için bir yarış pisti. Pistimiz olursa çalışmalarımızı da bu alanda yaparak daha antrenmanlı atlara ve binicilere sahip olacağız. Başkanımıza Kulübüm ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına bize vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kulübün çalışmaları ve faaliyetleri hakkında Nazilli Rahvan Atçılar Spor Kulübü Başkanı Şevket Yapar’dan gerekli bilgileri alan Haluk Alıcık kulüp çalışmalarında kullanılmak üzere bir adet laptop bilgisayarı derneğe hediye etti. Kulübün diğer eksiklerini de en kısa süreçte tedarik edileceğini ifade eden Başkan Alıcık Yarış Pisti ile ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını da sözlerine ekledi.