Türk Eğitim Sen İstanbul Şubesi, Çanakkale şehitlerini andı. Edirnekapı’daki anma töreninde şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.
Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen İstanbul Şubesi, Çanakkale şehitlerini andı. Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen anma programı İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında başladı. Törende milli şair Mehmet Akif Ersoy’un mezarı başında Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Türk Eğitim Sen yöneticileri ve üyeleri, daha sonra Çanakkale’de şehit olan askerlerin mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen eski İl Başkanı ve MHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Hanefi Bostan, "Bugün bizim için önemli bir gündür. Bugün kurtuluşumuzun ve bağımsızlığımızın en önemli adımıdır. Çanakkale ruhunu bizim daha fazla yaşatmamız lazım. Çanakkale ruhu ülkemizdeki bazı siyasi politikalar nedeniyle tarumar edilmiştir. Bu ruhun tekrar canlanması gerekmektedir. 15-16 yaşındaki genç çocuklarımız vatan uğruna bayrak için, iman için kendilerini feda etmişlerdir. Artık tekrar o ruhu canlandırmalıyız. Bu ruhu canlandıracak olanlar da öğretmenlerdir. Dolayısıyla herkesin öğretmenlere destek olmaları gerekiyor" dedi.