Hilal TV Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İnanç, AK Parti Van Milletvekili Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı.
AK Parti Van İl Başkanlığı binasında müracaatını gerçekleştiren İnanç, AK Parti’nin sessiz devriminden bahsetti. Türkiye’de yerinde bir değişim ve sessiz bir devrim yaşandığına dikkat çeken İnanç, “Eğer bugün 12 yaşındaki bir kız çocuğu zamanın Başbakanı şimdi ki Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın sağlığını merak ediyorsa, eğer Yemenli yaşlı bir amca elini açıp Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a dua ediyorsa, eğer bugün Tanzanya Cumhurbaşkanı ‘Tayyip Erdoğan nerede kaldınız, hasretle yolunu bekliyoruz’ diyerek gözyaşları içerisinde Cumhurbaşkanını bağrına basıyorsa, eğer ki bir ülkenin Başbakanı öleceği zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ellerini avucunun içine alıp ‘ben öldükten sonra, benim milletimi öksüz bırakma’ diyerek gözyaşları içerisinde ruhunu Allah’a teslim ediyorsa, eğer ki Kudüs imamı pankart açıp ‘Tayyip Erdoğan sadece bizim değil, insanlığın umudu oldu’ diyorsa ve oradan selam gönderiyorsa, eğer ki Somali’deki insanlar elini açıp ‘Türkiye bizim ümidimiz ve umut kaynağımız’ diyorsa; bugün AK Parti’yi sıradan politik bir hareket olarak algılamak mümkün değildir. AK Parti, sadece bir politik hareket değil, bir dava partisidir” dedi.
Milletvekili olması halinde Ankara’nın değil, Van’ın vekili olacağını ifade eden İnanç, “Buradaki başkanlarımız ile birlikte kol kola, omuz omuza hizmeti taçlandıracağız. Ben buraya karşı körleşmeyecek ve sağırlaşmayacağım. Benim bir ayağım burada olacak. Daha önemlisi Van’ın gençleriyle birlikte kol kola olacağım ve onlarla yatıp kalkacağım” şeklinde konuştu.