Aydın’da dolandırıcıların telefonla ulaştığı bir inşaat işçisi dolandırılmaktan son anda polis sayesinde kurtuldu.
Aydın’ın Efeler ilçesinde inşaat işçisi Hasan Arslan inşaatta çalıştığı sırada telefonu çaldı. Telefonun diğer ucundaki kişi kendisini emniyet amiri olarak tanıtıp merkez karakolundan aradığını söyledi. İsminin terör olayına karıştığını öne sürüp Hasan Arslan’dan verecekleri hesaba para yatırmasını ve bu soruşturmadan bu şekilde kurtulacağını ifade ettiler. Önce dolandırıcılara inanmayan Hasan Arslan, telefondaki kişinin akrabalarının isimlerini sayıp TC kimlik numarasını söylemesi üzerine telaşa kapıldı. Dolandırıcılar, inşaat işçisinin kendilerine inanması üzerine banka hesabın da para olup olmadığını sordular. Banka hesabında para olmayan Hasan Arslan’a yüklü miktarda para bulmasını isteyen dolandırıcılar, telefona da başka kimseye vermemesi konusunda uyardılar.
Telefon ile konuşa konuşa çalıştığı inşaattan çıkıp para bulma telaşına kapılan Hasan Arslan, bir akrabasından 320 TL borç para bulup hiçbir şey demeden yanından ayrılması üzerine akrabası durumdan şüphelenip olayı polise bildirdi. Telefon açık bir şekilde bankamatiğe kadar gelen Hasan Arslan, bankamatik önünde telaştan dolayı parayı yatıramayınca işlem uzun sürdü.
Bu sırada ihbarı alan polis ekipleri de bankamatik önüne gelerek telaşlı bir şekilde telefon ile görüşen Hasan Arslan’ın elindeki telefonu alıp dolandırıcıyla görüşmeye başladı. Gerçek polisi karşısında bulan telefondaki dolandırıcı amacına ulaşamadan telefonu kapattı. Defalarca aranan numaraya bir daha ulaşılamadı.
‘SAVCI, POLİS VATANDAŞTAN PARA İSTEMEZ’
Yaşadığı olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan inşaat işçisi Hasan Arslan, “Ben adamı önce inanmadım. Ama ağabeyler telefondaki adamlar bütün sülalemi biliyorlar. Arada sırada telsiz sesi de geliyor telefondan. Bir de TC kimlik numaramı dahi söylediler. Benden yüklü miktarda para istediler. Param olmayınca en son ‘Bulabildiğin kadar bul çözelim bu meseleyi’ dediler. Bende ancak 320 TL buldum ve onu yatıracaktım” dedi.
İnşaat işçisini dolandırılmaktan son anda kurtaran polisler, polisin, jandarmanın ve savcının hiçbir vatandaştan para istemeyeceğini hatırlatarak, böyle durumlarda vatandaşın bankamatiğe değil, karakola davet edildiğini ifade ederek Hasan Arslan’ı uyardılar.
Polislere teşekkür eden Hasan Arslan, normal şartlarda böyle dolandırıcılık olaylarının yaşandığını bildiğini fakat basiretinin bağlandığını ifade ederek kendisini dolandırılmaktan kurtaran polislere teşekkür etti.