Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Kalbur, 13 Mart Erzincan Depreminin 23. yıldönümü olması nedeniyle bir mesaj yayımlayarak depremlerin felakete dönüşmemesi için hem kamu kurum ve kuruluşlara hem de vatandaşlara büyük sorumlulukların düştüğünü belirtti.
Başkan Kalbur mesajında; “23 yıl önce 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen, yüzlerce insanımızın yaşamını yitirmesine ve yüzlerce insanımızın da yaralanmasına yol açan Erzincan depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak, tarihteki yerini almıştır. Böyle bir felaketin yıldönümü; Türkiye’nin bir deprem ülkesi, şehrimizin bir deprem şehri olduğu ve olası depremlere karşı her an hazırlıklı olmamız gerçeğini hatırlatmak anlamında önemlidir. 13 Mart sönen umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı sürekli hatırlatan bir tarih olacaktır. Bir doğal afet olan depremin, bir felakete dönüşmemesi için gerek bireyler olarak gerekse kamu kurumlarına büyük sorumluluklar düşmektedir.
Deprem ülkemizin ihmal edilemez bir gerçeği olmasının yanı sıra Erzincan ve Erzincanlı bu felaketten dersler çıkarabilmiştir. Muhakkak ki şehitlerimizin geri gelmesi mümkün olmadığı gibi, depreme karşı alınması gereken tedbirler büyük önem taşımaktadır.
Halkımızın bir daha böyle büyük acılar yaşamaması dileğiyle depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar dilerim.” dedi.