Mersin’de bir grup öğrenci, Berdan Barajı’nı ziyaret ederek içme suyunun evlere gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiğini yerinde gördü.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesindeki Necdet Ülger Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerini, Berdan İçme suyu Arıtma Tesisi ve Berdan Barajı’nda konuk etti. Berdan İçme suyu Arıtma Tesisi Sorumlusu Besime Kara Kayabaşı tarafından karşılanan öğrenciler, öncelikle su temini açısından Berdan Barajı’nı ve su alma yapısını incelediler. Daha sonra arıtma tesisinin bulunduğu alana geçtiler. Öğrenciler merak ettikleri sorulara burada cevap bulurken, içme suyunun nasıl elde edildiği ve evlere gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiği konusunda bilgiler aldılar.
MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, aynı zamanda öğrencilere su tasarrufu ile ilgili bilgiler de verdiler. Necdet Ülger Ortaokulu öğretmenleri Meryem Nomer ve Salih Eren ile öğrenciler, böyle bir tesisi gezmelerinde kendilerine imkan sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek, Mersin’e temiz içme suyu hizmetini kazandıran tüm yetkililere teşekkür ettiler.