Engelli Hakları ve Engelsiz Gelecek Derneği ile Mersinli zihinsel engelli çocuk anneleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde farklı müdürlüklerde taşeron firmada çalışan ancak sözleşmeleri bittiği için işten çıkarılan Disk Genel-İş Sendikası Şubesi’ne bağlı işçileri ziyaret etti.
İşten çıkarıldıkları günden bugüne İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı içinde eylem yapan işçileri ziyaret eden anneler, desteklerini ilettiler. Burada anneler adına açıklama yapan Behice Cömart Tufan, "Uzun yıllardır tüm zor koşullar ve asgari ücretle yaz kış Mersinli vatandaşlarımızın hizmetine koşan 2 bine yakın insan işten çıkarılarak aileleriyle birlikte açlığa mahkum edilmişlerdir. Yetkililer işten çıkarılma gerekçesi olarak işçilerin işlerini iyi yapmaması olarak göstermektedir. Halbuki bu gerçeği yansıtmamaktadır. Esas neden işçilerin siyasal görüşleri ve kökenleridir. İşçilerin hak bilincine sahip olup olmadıklarıdır. Bu ayrımcılık işten çıkarılan işçilere bakıldığında açıkça görülmektedir. İnsanları ekmeklerinden alıkoymak için gerçekçe arayan anlayış emek düşmanlığından daha ötedir. Yoksa ihaleler bitti gibi bir gerekçenin ne gibi bir anlamı olabilir" dedi.
İhalelerin bitmesinin Mersin halkının belediye hizmetlerine olan ihtiyacının ortadan kalktığını göstermediğini vurgulayan Tufan, "Mersinli belediye işçilerinin kıyımına olanak veren taşeronlaştırma ülkeyi yoksul işçi mezarlığına çevirmiştir. Mersin halkı Mersinli emekçiler bu sömürü çarkına karşı omuz omuza olmak ve bu sömürü çarkını kırmak için mücadele etmek durumundadır. Mersinli işçiler sadece kendi işlerini yapmak istiyorlar. Bizler zihinsel engelli çocuk anneleri olarak, evimize ekmek getiren, evimizin tek çalışanının işten çıkarılmasının ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. Hele evinizde engelli ve yaşam boyu size muhtaç bir çocuğunuz varsa bu durumda sizin yaşamınızın gerçek bir cehenneme dönüştüğünü en iyi bizler yaşayarak biliyoruz. Yetkililer eğer gerçekten vicdanında samimi ise bunca insana daha fazla işkence etme, herkesin hakkını ver, işlerinin başına dönmelerini sağlayınız" ifadelerini kullandı.