Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “7. Geleneksel Eğitim Materyalleri Sergisi” açıldı.
Serginin açılışını KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Prof. Dr. Ayla Özcan, Doç. Dr. Musa Karaman yaptı.
KAÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen sergide, Çocuk Gelişimi Programı I. ve II. sınıf öğrencilerinin 36-72 aylık çocukların bilişsel, sosyal, duygusal, dil gelişimi ve psikomotor gelişimlerini desteklemek amacıyla, yıl boyunca hazırlamış oldukları eğitim materyalleri üniversite öğrencilerinin ve Kars halkının beğenisine sunuldu.
Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nca geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7. düzenlenen sergide; eşleştirme kartları, kostümler, maskeler, eğitici minderler, görsel kitaplar, müzik aletleri, hikâye kartları, beceri küpleri, mobiller ve dönüşüm kovaları gibi birçok eğitim materyali sergilendi.
Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Musa Karaman, Eğitimde “Önce Okul Öncesi’’ sloganıyla yola çıkarak öğrenciler tarafından hazırlanan materyaller, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan önceki yıllarda mezun olmuş ve çeşitli köylerde görev yapan öğretmenlerin materyal taleplerine cevap verebilmek, köylerde yaşayan çocuklarımızın yüzlerinde tebessüm oluşturabilmek amacıyla köylerdeki okul öncesi sınıflarına dağıtılacağını belirtti.
Karaman, Sergi süresi bitiminde okulunun öğretim eleman ve öğrencileri tarafından Kars Merkeze bağlı İstiklal İlkokulu, Kümbetli İlkokulu, Dikme Hacı Yasemin Yılmazel İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Selim Büyük Oluklu Köyü İlkokulu bünyesinde bulunan ana sınıflarını ziyaret edilerek eğitim materyalleri dağıtılacağı ifade etti.
Musa karaman, okula destek ve ilgilerini esirgemeyen Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’a, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik personeline, öğrencilerine de teşekkür etti.