Talas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü organizatörlüğünde Yamaçlı Mahallesi’nde Kutlu Doğum programı düzenlendi. 8 mahalle halkının bir araya geldiği Kutlu Doğum programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Programa, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan, İlçe Müftüsü Turgut Erhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Birlik ve beraberlik duasıyla sözlerine başlayan Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Belediye olarak, asfalt yapmak, kaldırım yapmak, alt yapı ve üst yapı faaliyetlerine destek vermek bizim birinci görevimiz. Birlik ve beraberliği sağlamak, sosyal ve manevi açıdan hep birlikte ülkenin kalkınmasına çalışmak çok önemli. Ülke olarak son 10 yılda çok geliştik, büyüdük. 2023 hedefimizde dünyanın en büyük ilk 10 en büyük ekonomisi olmak gibi bir çok ekonomik kalkınma planımız var. Evliliklerin daha sağlam olması ve boşanma oranlarını düşürmemiz, gayrimeşru olayların, cinayetlerin, hırsızlıkların azalması okuma oranlarının artması gibi bir çok alanda çalışma yapmamız lazım. Bizde belediye olarak bunlara öncülük etmek istiyoruz. Teknik olarak güzel hizmetler yapacağımız gibi sosyal açıdan da aynı hizmetlere devam edeceğiz.” dedi.
Peygamber Efendimizin hayatının okunması gerektiğini vurgulayan Başkan Palancıoğlu, “Bir Müslüman olarak tek yapmamız gereken şey Peygamber Efendimiz’in hayatını taklit etmek. Kuranı Kerimi nasıl okuyorsak, Peygamber Efendimiz’in hayatını da baştan sona okuyalım. Bize en büyük ders ve eğitim bu olacaktır. Dürüstlük doğruluk çalışkanlık nedir, bunların hepsini Peygamber Efendimizin hayatında görüyoruz. İnşallah Rabbim bizi Efendimizin hayatıyla hayat yaşayan, onu rehberlik edinen kişilerden etsin. Rabbim azmimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. İnşallah bu tür organizasyonlarımız hep devam eder.” şeklinde ifade etti
İlçe Müftüsü Turgut Erhan ise “Peygamber Efendimiz’in 1444. doğum yıl dönümünde bir araya geldiğimiz şu kutlu günde, bizlere her zaman desteğini esirgemeden, şehrimizi mahallemizi imar ederek, madde alemini imar ederken manevi alemini ihya için çaba sarf eden devamlı arkamızda duran çok değerli belediye başkanımıza ve katılan herkese teşekkür ederim.” dedi.
Dini örneklerle bir sunum yapan İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan, Kutlu Doğum’un anlam ve önemini belirten açıklamalarda bulundu.
Kırmızın güllerin dağıtılması ile devam eden program ilahi dinletisiyle sona erdi.