Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, kafa ve ayak hareketleriyle kontrol edilebilen yapay kol üreten Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Mekatronik Programı öğrencilerini ve görevli akademisyenleri kutladı.
Önemli bir projenin Amasya Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerince hayata geçirilmesinin kendilerini gururlandırdığını belirten Vali Çomaktekin, Amasya Üniversitesi’nin sürekli bir gelişim gösterdiğini ve bu gelişimin Amasya’ya her anlamda olumlu yansımaları olduğunu söyledi. Çomaktekin, projede emeği geçen herkesi tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Öğrencilerinin geliştirdiği yapay kolun kafa ve ayak hareketleriyle çalışmasından dolayı orijinal olduğunu vurgulayan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner ise, “Yapay kol çalışmaları dünyada ve ülkemizde de yapılmaktadır. Ancak, kafa ve ayak hareketleriyle kontrol edilebilen bir kol ilk kez yapıldı. Bu haliyle orijinaldir. Üzerinde çalışılıp biraz daha geliştirilebilirse engelli birisi bu yapay kolu kafa ve ayak hareketleri ile rahatlıkla kullanabilecektir” dedi.
Öğrencilerinin teorik bilgileri derslerde yoğun bir şekilde aldıklarını, uygulamalarını da laboratuvarlarda yaptırdıklarına değinen Öner, “İlave olarak ödüllü yarışmalarla onları yeni fikirler geliştirmeleri için teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizin bu fikirlerinin ürünlere dönüşmesini, ticari değer kazanmasını, ulusal ve uluslararası pazarlarda yer bulmasını çok önemsiyoruz. Öğrencilerimiz bu projelerle mesleki deneyimlerini geliştiriyorlar, proje deneyimi kazanıyorlar. İleride bu tür projeleri daha da geliştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.