Türkiye’nin önde gelen beyaz et üretici firmalarından Beypiliç, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde sağlık meslek yüksek okulu yaptırıyor. Yükselokul için protokol imzalayan Beypiliç Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Karaoğuz, “Eğitime yaptığımız hizmetlerimiz devam edecek” dedi.
Gazelle Otel’de düzenlenen protokol törenine, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Beypiliç Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Karaoğuz ve İzzet Baysal Vakfı üyeleri katıldı. 3 bin 200 metre kare alana yapılacak olan Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetlei Meslek Yüksek Okulu Gölköy kampüsüne inşa edilecek.
Törende konuşan Beypiliç Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Karaoğuz, firma olarak eğitime verdikleri desteğin devam edeceğini ifade ederek, “Geçen sene Beypazarı’nda Beypi A.Ş, Karaoğuz Ailesi ve Aktürk İnşaat olarak Ankara Üniversitesi’ne 3 tane bina yaptık, bu sene teslim ediyoruz. Bu sene burada bu imzayı atmamız bizi son derece mutlu ediyor. İnşallah bundan sonra da bu tip hizmetlerimizin devamını diliyorum” dedi.
AİBÜ Rektörü Prof Dr. Hayri Coşkun ise, “Doktor ve hemşire gibi sağlık hizmetleri alanında hizmet verecek olan personel ihtiyacını karşılama noktasında sıkıntılar mevcut. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’de 2023’e kadar doktor sayımızın 200 bine, hemşire sayımızın da 400 bine ulaşması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda 2023’e kadar her yıl 16 bin hemşire mezun etmek üzere bir hedef ve strateji tespit edilmiş durumda. Beypiliç firmasına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.