Kumluca Belediyesi tarafından Çanakkale gezisiyle ödüllendirilen 31 öğrenci ve öğretmenleri, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.
Kumluca Belediyesi tarafından, Çanakkale Savaşlarının 100’üncü yılı dolayısıyla ilçe genelindeki ortaokul ve liselerde “Çanakkale Şehitlerine Mektup” konulu yarışması düzelendi. Yarışmaya katılan ve değerlendirme sonucu dereceye giren 31 öğrenci, Kumluca Belediyesi tarafından Çanakkale gezisiyle ödüllendirdi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Çanakkale gezisine katılan başarılı öğrenciler ve öğretmenleri, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.
Çanakkale gezisine katılan arkadaşları adına konuşan Furkan Sevili, yarışma kadar sonundaki ödülün çok anlamlı olduğunu belirterek, “Bu yarışmaya katılırken ben gibi tüm arkadaşlarımız sonucunda bir ödülün olup olmadığını, veya nasıl bir ödül olduğunu bilmiyorduk. Yarışma sonunda dereceye girenler açıklandı, bende dahil dereceye giren arkadaşlarımız sıradan bir yarışma ödülü bekliyorduk. Ancak belediyenin bize Çanakkale gezisi hediye etmesi, bizim için çok anlamlı oldu. Teşekkür ediyoruz” dedi.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, yarışmaya ilçedeki ortaokul ve lise öğrencilerinin gösterdikleri ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, “Atalarımız, canıyla, kanıyla bize bu vatanı emanet etmiş. Bizler onların bu mukaddes emanetlerini en iyi şekilde korumak, onların yaşadıklarını içimizde hissetmek ve onların aziz hatıralarına saygı göstermek adına böyle bir etkinlik düzenledik. Gençlerimiz içlerindeki duyguları kaleme aldılar, yapılan değerlendirmede dereceye girdiler. Bizde yine belediye olarak öğrencilerimizi yarışmanın amacına uygun olarak Çanakkale gezisiyle ödüllendirdik. Ben öğrencilerimize, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, öğrencilere Kumluca Belediyesi kültürel yayınlarından hediye etti.