Gaziemir Belediyesi’nin Irmak Mahallesi’nde yapımını tamamladığı, kentte yaşayanların eski geçim kaynağı zeytincilik temasının işlendiği Gazi Umur Bey Parkı törenle açıldı. Kentin yeşilini ikiye katladıklarını söyleyen Başkan Şenol, “İnsanlara layık alanlar yaratıyoruz” dedi.
Gaziemir Belediyesi tarafından bölge halkının gereksinimleri gözetilerek Irmak Mahallesi’nde inşa edilen dört bin metrekarelik Gazi Umur Bey Parkı törenle hizmete açıldı. Kente adını veren Gazi Umur Bey adının verildiği parkın açılışına Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Yiğit, İlçe Başkanı Umut Tekin, meclis üyeleri, muhtarlar STK ve dernek temsilcileri, Gazi Umur Bey Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, mahalle sakinleri katıldı.
‘YEŞİLİ İKİYE KATLADIM’
Çevreye önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Yüzce 652i orman olan kentimizde 60 yılda yapılan yeşil alan miktarını 5 yılda ikiye katladık. Gaziemir’de yaşayan herkesin bir dikili ağacı olacak’ hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugüne kadar 100 binden fazla fidanı toprakla buluşturduk, 12 binden fazla meyve fidanını vatandaşa dağıttık. Yeni hedefimiz bu sayıyı ikiye katlamak. Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz sera ve fidanlıklarda kentin ihtiyacı olan çiçek ve fidanları kendimiz üretiyoruz. İnşaat alanlarında kalan ağaçları ise kesilmekten kurtarıyor, köklerinden taşıyarak onlara ikinci hayat şansı tanınıyoruz. Kentimizdeki park sayısını 145’e çıkardık. Bugün 70 park otomatik sulama sistemi ile sulanıyor. Eski parkları da yenileyerek, 79 parka oyun grubu, 45 parka spor aleti monte ettik. Halktan aldığınız vergileri çalmazsanız, çırpmazsanız tüm bu hizmetleri yaparsınız. İnsanlara layık alanlar yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
‘SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ŞENOL’DAN ÖĞRENDİM’
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un hizmetleriyle belediyeciliğe yeni boyut kazandırdığını ifade eden Irmak Mahallesi Muhtarı Metin Balcı, “Sosyal belediyeciliği Başkan Şenol’dan öğrendim. Belediyenin asli görevleri olan park, yol yapımı dışında; eğitimden sağlığa, kültürden spora tüm alanlarda hizmetleriyle 7’den 70’e tüm vatandaşların yanında olan Başkan Şenol’a teşekkür ediyorum” dedi.
ZEYTİNCİLİK TEMASI İŞLENDİ
Özel olarak inşa edilen tematik parkta; kentin eski geçim kaynağı olan zeytincilik teması işlenmiştir. Alandaki mevcut zeytin ağaçları korunarak inşa edilen parkta zeytincilik teması işlenerek, zeytincilik kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amaçlanmaktadır. Parkta, heykeltıraşlar Can Aktaş ve Tonguç Sercan tarafından yapılan, zeytin toplayan erkek, kadın, çocuğu temsil eden heykeller yer alıyor.
PARKTA YOK YOK
Bölgenin gereksinimleri değerlendirilerek hayata geçirilen Gazi Umur Bey parkı, yaklaşık 4 bin metrekare alanı kaplıyor. Geniş çim alanlar, yürüyüş yolları, oturma ceplerinin bulunduğu parkta; 2 bin metrekare çim alan, 270 metre kare kauçuk zemin üzerinde çocuk oyun alanı ve fitness alanı, 350 metre kare kauçuk zemin yürüyüş parkuru yer alıyor. Okuldan çıkan öğrencilerin dinlenip eğlenmeleri ve vatandaşlarında oturup dinlenebilecekleri alanlar yaratıldığı parkta, etkinliklere ev sahipliği yapacak 30 metrekarelik gösteri alanı ayrıldı.