Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), AKUT ve İtfaiye’nin katıldığı tatbikat Söke’de yapıldı. İki gün boyunca Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi ve Söke Diş Sağlığı Merkezi binalarında yapılan tatbikat, ekiplerin pratik eğitimlerini kapsadı.
Olası bir felaket anında yapılması gerekenlerin titizlikle ve gerçeğini aratmayan şekilde uygulandığı tatbikatlara hastanelerin personelleri de dahil edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke İtfaiye ekipleri hastane personeline yangında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verirken; bahçede yangın söndürme tatbikatı da yapıldı.
UMKE Aydın Afet Birimi Sorumlusu Emine Sancak, tatbikatın Söke ve Kuşadası’nı kapsadığını, üç gün boyunca ilk olarak Kuşadası Devlet Hastanesi’nde, sonrasında iki gün Söke Devlet Hastanesi ve Diş Sağlığı Merkezi’nde tatbikatlar yaptıklarını belirtti. Emine Sancak; “Eğitim ve tatbikatlarımız Bakanlığımızın öngördüğü şekilde programlı olarak yapılıyor. Ekibin güçlenmesi ve kalitenin artması için bu eğitimler ve tatbikatlar büyük önem taşıyor. Özellikle tatbikatlar eğitimin en önemli unsuru. Bu tatbikatımızda Akut ve itfaiye ekipleri de yer aldı” dedi.