Kosova’da Büyük Birlik Partisi’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu anısına 6. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu düzenlenecek.
Kosova’da Muhsin Yazıcıoğlu anısına gerçekleştirilecek 6. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu, Büyük Birlik Partisi (BBP), Avrupa Türk Birliği ve Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa Belediyesi tarafından organize edilecek. Prizren Üniversitesi’nde yarın gerçekleştirilecek sempozyum hazırlıkları için Kosova’da bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Merkez yöneticisi Tolga Aral açıklamalarda bulundu. Aral açıklamasında, “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok güzel, anlamlı bir o kadar da duygusal ve birleştirici bir sözü vardı. ‘Dinimiz, kıblemiz, secdemiz, kitabımız, peygamberimiz, Allah’ımız birdir’ öz deyimi ışığında, Kosova’da hakları, kültürleri, gelenekleri birleştirici bir noktada herkesi toplayan bir buluşma gerçekleştirmeyi arzuluyoruz. Sempozyumu asıl amacı, bu topraklardaki birlik ve beraberliğin daha da pekiştirilmesine hizmet edecek bir buluşma içinde şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nu yad etmek, fikirlerini, felsefesini, vizyonu yaşatmaktır” ifadelerini kullandı. Bu amaçla da 6. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu’nun Kosova’da yapılmasının uygun görüldüğünü belirten Büyük Birlik Partisi Genel Merkez yöneticisi Tolga Aral, sempozyumun çok geniş katılımla gerçekleşmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.
Sempozyuma Türkiye, Bosna, Batı Trakya, Bulgaristan, Makedonya ve Kosova’dan üst düzey yetkili ve konuşmacıların katılması bekleniyor.