Ankara’nın Çubuk ilçesinde kış mevsiminden kaynaklanan gribal hastalıkların ortaya çıkmaması için gerekli ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Çubuk’ta gribal enfeksiyonlara karşı önlem almak amacıyla, ilçedeki özel halk otobüsleri başta olmak üzere tüm toplu taşıma araçları ilaçlandı.
Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gribal enfeksiyonlara karşı, ilçede faaliyette bulunan başta özel halk otobüsleri olmak üzere tüm toplu taşıma araçları dezenfekte ettiler.
İlçe genelinde hizmet veren yaklaşık 60 özel halk otobüsü ile 40 dolmuş ve servis olmak üzere 100’e yakın toplu taşıma aracı dezenfekte edilirken, çalışmaların her ay rutin bir şekilde tekrarlanacağı bildirildi.
İlçede, toplu taşıma araçlarını yanı sıra camiler, parklar ve bahçelerin tamamında da ilaçlama çalışmaları yapılacağı belirtildi.
Belediye tarafından yapılan dezenfekte ve ilaçlama çalışması hem şoförler hem de vatandaşlar tarafından beğeniliyor.
Yapılan ilaçlamadan dolayı belediye başkanına ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Çubuk Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kemal Küçük, “Belediye Başkanımız doktor olması nedeniyle hijyene çok fazla önem veriyor. Bu nedenle otobüslerimiz belediyemiz tarafından her ay düzenli olarak dezenfekte edilmektedir. Bu uygulama halkımızın sağlığı için çok önemli. Bunu benimsiyoruz, önemsiyoruz” dedi.
Bu çalışmaların rutin olarak her ay yapıldığını söyleyen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise, “Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri olarak yaptığımız bir çalışma bu. Çalışmanın ana felsefesi toplu yaşam alanlarının, insanların çok kullandığı alanların hastalığın yayıldığı alanlar olarak belirledik. Hastalıkların yayılmaması içinde dezenfeksiyon çalışması dediğimiz çalışmayı başlatıyoruz. Bu alanları biz aylık rutin şeklinde ilaçlayarak gribal enfeksiyonların engellenmesini istiyoruz. Amacımız toplumun sağlığını, hasta olmadan korumak” diye konuştu.