Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Kızılyıldız karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, maç programlarının sıkışık olması sebebiyle sınırlı kadroyla üst üste maçlar oynadıklarını söyledi. Ataman, “Asıl hedefimiz Beşiktaş maçı” dedi.
Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 10. maçında sarı-kırmızılı ekip, Abdi İpekçi Arena’da Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız ile karşılaştı. Mücadelede konuk ekibin 91-68 üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Liv Hospita Başantrenörü Ergin Ataman, “Euroleague’de şansımız kalmadığı için bu maçta genç oyuncularımıza yer vereceğimizi söylemiştik. Sınırlı kadroyla üst üste maçlar oynuyoruz. Dakikalar arttıkça sakatlık riskleri de azami oluyor. Hazır olmadığımız için çok kolay sayılar yedik. Gençlerimiz Euroleague’de bu seviyelerde oynayacak kalitede değiller ama tecrübe kazandılar. Sonunda da farklı şekilde mağlup oldu. Asıl hedefimiz ligde oynayacağımız Beşiktaş maçı” dedi.
"ŞİDDETLE KINIYORUM"
Lig programının sıkışık olduğunu dile getiren Ataman, “Pazartesi günü derbi oynadıktan sonra Euroleague maçı oynayacağımız belli. 48 saat dolmadan cumartesi günü Beşiktaş ile oynamak zorunda bırakılıyoruz. Bu ligleri organize eden ligler koordinatörlüğü var. Onları şiddetle eleştiriyorum. Böyle bir şeyin futbolda olduğunu düşünemezsiniz. Bu maçın cumartesiye sıkıştırılmasını anlamakta zorluk çekiyorum. Pazar veya pazartesi oynanabilirdi. Bugünkü mücadelede daha çok maça asılabilirdik. Kızılyıldız’ı kutluyorum. Hazır gelmişler ve iyi bir oyun oynadılar” diye konuştu.
KIZILYILDIZ CEPHESİ
Kızılyıldız Başantrenörü Dejan Radonjic ise her şeyin çok güzel olduğunu belirterek, “Organizasyon konusunda eksik yoktu. Kolay galibiyet olacağına inanmıştık. Maçı kazanmak için motivasyonumuz vardı. Maçın iki tarafında da iyi oynadık. Oyunu 40 dakika kontrol ettik” diye konuştu.