Bir eğitim döneminin daha emeğini Keçiörenlilerin beğenisine sunan KEÇMEK’lerde(Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları) yerel sergilerin açılışları Pınarbaşı Bağlum, Çaldıran, Bademlik, Yayla, Yükseltepe, Yunus Emre Kültür Merkezi, Mevlana Kültür ve Spor Merkezi, Atapark, Ayvalı ve Antares KEÇMEK şubeleri ile devam etti. Sergilerin açılışlarını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim birlikte yaptı.
Keçiören KEÇMEK’lerde bir yılda 20 bin insana hizmet verdiklerini vurgulayan Mustafa Ak, “KEÇMEK’ler bizim için önemlidir. KEÇMEK ile Türkiye’nin sayılı kurs merkezlerinden birisini yönetiyoruz. Daha büyük bir sergi açılışımızı belediyemizin önündeki alanda gerçekleştireceğiz. Orada bu sergilerden seçilen ürünler yer alacak” diye konuştu.
BİZ MİSAFİRİZ, EV SAHİBİ SİZSİNİZ
İnsanın kendi eserlerini sergide görmesinin güzel bir heyecanı da beraberinde getirdiğini söyleyen Başkan Ak, "Aslında bugün biz size misafiriz, ev sahibi sizsiniz. Çünkü sizin eserlerinizi göreceğiz. KEÇMEK’lerde aynı zamanda komşuluk ilişkileri, arkadaşlıklar da gelişiyor, Keçiörenlilik ve mahalleli bilinci güçleniyor. İnsanların hayatına renk katıyoruz. Ne zaman bir yere KEÇMEK açsak orada bir hareket oluyor, sosyal yaşam canlanıyor. KEÇMEK’ler dostlukların yanında insanların boş vakitlerini de değerlendirdikleri bir yerdir. Bir rehabilitasyon merkezi gibi insanlarımızı rahatlatıyor” dedi. Başkan Ak, son zamanlarda gündüz hırsızlık vakalarında bir artış gözlemlendiğine dikkat çekerek "Eğer insanlar birbirlerini tanısa, komşuluk ilişkileri güçlense, birbirine sahip çıksa, müdahale etse gündüz hırsızlık vakalarının olmayacağına inanıyorum" mesajını verdi.
HOBİ KURSLARIMIZ DA VAR
Vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda da kurslar açtıklarını kaydeden Başkan Ak, "Kurslarımız sadece meslek edindirmeye yönelik değil, aynı zamanda hobi ve eğitim kurslarımız da var. İkinci dönemde beni göreve getirdiniz, yeniden seçtiniz. Allah hepinizden razı olsun. Bizler de sizin faydanıza olan her ne varsa onu yapmaya gayret ediyoruz. Biliyorsunuz, Haziran’da ülkemiz için çok önemli bir seçim var. AK kadrolar olarak yeni bir seçime gidiyoruz. İyi bir ekibimiz var. Bizlerden duanızı ve desteklerinizi esirgemeyin ” dedi.
Kurdele keserek yapılan açılışın ardından Başkan Ak ve beraberindeki heyet, kurs merkezlerinde sergilenen el emeği göz nuru eserleri tek tek inceledi. KEÇMEK şubelerindeki sergiler Keçiörenlilerden büyük ilgi görürken, vatandaşların beğenisine sunulan eserler arasında tel kırma, iğne oyası, şiş dantel, takı giyim, mefruşat, tezhip, ebru, resim, çini, ahşap boyama, makine nakışı, nikah şekeri vb. kurslarında yapılan birbirinden güzel ürünler yer alıyor.