Muş’un Bulanık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan esnafla yönelik iş yeri açılış ruhsatı ve kaldırım işgali denetimi yapıldı.
Bulanık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan esnaflara yönelik açılış ruhsatı ve kaldırım işgal kontrolü yapıldı. Günler önce zabıta ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, ruhsatı bulunmayan 200 esnaf tespit edildi. Gerekli uyarıların yapıldığı denetimde, evraklarını tamamlaması için bir haftalık süre verilen esnaflara, Bulanık Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğünce verilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı standartlarına uygun olmayan ruhsatların da yenilenmesi için uyarıda bulunuldu. Zabıta müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, üç gündür yapılan denetim kapsamında yüzlerce iş yerinin açılış ruhsatının bulunmadığı ve esnafların bu konuda uyarıldığı belirtildi. Uyarı denetiminden ardından ekiplerin bir hafta sonra yeniden yapacağı denetimlerde, açılış ruhsatını tamamlamayan esnaflar hakkında cezai işle uygulanacağı kaydedildi.
Öte yandan ilçe genelinde sıklıkla yapılan kaldırım işgali denetiminde bulunan ekipler, eşyalarını dışarı çıkararak yaya geçişini zorlaştıran esnafları kaldırımları işgal etmemeleri konusunda uyardı.