Turizm yılı ilan edilen Tokat’a davet edilen TÜRSAB’a bağlı 20 turizm acentesinden 37 tur operatörü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Tokat Belediyesi mihmandarlığında şehrin tarihi ve turistik mekanları gezdi.
Hıdırlık Köprüsü, Sentemur Türbesi, Tokat Kalesi, Anadolu’nun ilk Türk İslam eseri olan Garipler Cami, Gökmedrese, Taşhan, 900 adımda 900 yıllık tarih sloganı ile anılan Sulu Sokak, Ulu Cami, Arastalı Bedesten (Müze), Takyeciler Cami, Yağıbasan Medresesi, Deveciler Hanı, Latifoğlu Konağı, Yüksek Kahve, Behzat Cami, Saat Kulesi, Mevlevihane, Atatürk Evi ve Gazi Osman Paşa Müzesi’ni tek tek gezen turizmciler, Tokat’ta bu kadar farklı ve çok sayıda tarihi mekanın bulunuyor olmasına şaşkınlığını gizleyemedi. Ayrıca Dünya Harikası Ballıca Mağarası’nı da hayranlıkla gezen turizmciler, alternatif Anadolu turları oluşturma arayışlarına Tokat’ın fazlasıyla cevap verebileceğini kaydetti. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Uçar, konukların şehrin ışıklandırmalarını da etkileyici bulduklarını ifade ederek, “Ardından şehrimizin önemli değerlerini tanıma keşfetme fırsatı buldukça heyecanları daha da arttı sanırım. İlimizin tanıtımı, turizmde bir sıçrama yapması için ilgili tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
TÜRSAB Asya Bölge Başkanı Selim Okur ise, Tokat’ın yeniden keşfedilmeyi bekleyen bir zenginliğe sahip olduğunu ve etki alanı yüksek olan başkaca turizm acentelerine de Tokat’tan bahsedeceklerini dile getirdi. Tur operatörlerini Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nu temsilen Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci’nin yanı sıra, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Ali Uçar ve Belediye Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü karşıladı. Mahperi Hatun Teknik Anadolu Lisesi Folklor ekibi yöresel oyunlar gösterisi yaparken, turizmcilere bat ve Tokat kebabı ikramında da bulunuldu.