İzmir’in Buca ilçesinde ‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ sebebiyle, milyonlarca kişinin sigarayı bırakmasını sağlayan ve sigarayı strese girmeden bırakmak isteyenlere kılavuzluk eden, “Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu” adlı eğitim semineri verildi.
Buca Belediyesi tarafından Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde, dünyada şu ana kadar yaklaşık 11 milyon insana sigarayı bıraktıran Allen Carr yönetimi vatandaşlara anlatıldı. Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu Yöntemi Uzmanı İsmail Çatak’ın sunum yaptığı eğitim semineri, 2 saatlik keyifli bir sohbet havasında geçti. İnsanları irade gücü kullandırmadan, kilo aldırmadan ve makineye bağlanmadan özgürlüğe kavuşturduklarını belirten İsmail Çatak, "Sigara bağımlılığının yüzde 5’inin nikotin, yüzde 95’inin ise psikolojik bağımlılıktır. Umarım 9 Şubat 2016’da geriye bakar ve ’sigarayı bırakalı bir yıl geçmiş’ dersiniz. Hepinize sigarasız günler diliyorum” dedi.
Kendisininde sigarayı bu yöntemle bıraktığını ifade eden Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, “Kendime yaptığım en büyük iyilik sigarayı bırakmak oldu. Milyonlarca insan yüksek fiyatlar ödeyerek bu yöntemle sigarayı bırakmaya çalışıyor. Bizde hemşehrilerimize Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde böyle bir hediye vermek istedik. Umarım seminere katılan tüm hemşehrilerim sigaradan kurtulur ve özgürlüğüne kavuşur” diye konuştu.