Eyyübiye Belediyesinin işbirliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamları, Balıklıgöl platosunda bulunan amfi tiyatroda yapıldı.
6. Balıklıgöl Uluslararası Şiir Akşamları Eyyübiye Belediyesinin ev sahipliğinde 2 gün süren çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde Anadolu’da konuşulan birçok dilde şiir dinletisi yapıldı. "Anadolu’nun Dilleri" temasıyla düzenlenen "6. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamları" etkinlikleri kapsamında, farklı şehirlerden gelen şairler unutulmaz bir şiir gecesi yaşattılar. ’Anadolu’nun Dilleri ve Anadoluyum Ben, Tanıyor musun’ temasıyla düzenlenen şiir gecesi etkinlikleri kapsamında Zeynep Arkan, Sümeyye Betül, Hasip Bingöl (Zazaca), Sıtkı Caney, Mustafa Özkurt Çupinaşi (Lazca), Sıddık Ertaş, Faruk Habiboğlu, Serdar Kacır, Şakir Kurtulmuş, Bejan Matur, Mustafa Özçelik, Hamid Omeri (Kürtçe), Kevser Ruhi (Gürcüce), Zafer Sürer (Çerkezce), Emrah Tahiroğlu (Arapça), Cihan Ülsen şiirlerini seslendirdi.
Gecede bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Anadolu’nun birçok farklı kültüründen dillerle şiirler seslendirilecek. Ama sadece bir dilde yani Ermenice şiir seslendirilmeyecek. Son zamanlarda ülkemize yönelik baskıcı politikalar sergileyen anlayışa tepki olması amacıyla böyle düşünüyoruz. Son zamanlarda ülkemize yönelik gönül diliyle konuşmayıp, kin ve nefreti ön plana çıkaran demokrasi havarisi kesilenlere tepkimizi koymak istiyoruz. Keşke onlar da gönül diliyle konuşup gerçekleri ifade edebilselerdi ama maalesef görüyoruz ki gönül diliyle değil, şiddet ve nefret dilini ön plana çıkarıyorlar" dedi.