Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya-Ankara Karayolu ile Erhaç Hava Limanı arasında Akçadağ İlçesi sınırlarında bulunan 6 kilometrelik grup yolunu genişletme çalışmalarına başladı.
Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Yol Etüt ve Kontrol Şube Müdürlüğünü tarafından planlanan çalışmalar kapsamında mevcut 6 metre genişliğindeki yol 10 metre genişliğine çıkarılıyor.
Akçadağ ilçesine bağlı Aşağıörüşkü, Yukarıörüşkü, Keklikpınar, Kadıİbrahim, Esenli, Resuluşağı, Ancar, Eğin, Mihmanlı mahalle sakinlerinin kullandığı yol, Darende ve Akçadağ’dan gelerek hava alanına gitmek isteyen vatandaşların da sıkça kullandığı bir yol olarak biliniyor.
6 kilometre uzunluğundaki yolu standartlara uygun hale getirmek isteyen Büyükşehir Belediyesine en büyük desteği, bölgede yola yakın bahçesi olan vatandaşlar verdi. Yol güzergahında şuan dolgu çalışması ve budama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolu ilkbahar aylarında bitirmeyi hedefliyor.
Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Resuluşağı Mahalle Muhtarı Ali Seydi Uzun, Mihmanlı Mahalle Muhtarı Ali Seydi Emre ile Esenli Mahalle Muhtarı Hakan Akbulut, Büyükşehir Belediyesine yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.