Tokat’ın Turhal ilçesinde Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan şikayetlerin 94’ü banka ve finans kuruluşları ile tüketiciler arasındaki dosya masraflarından oluştuğu bildirildi.
Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, tüketicilerin her türlü şikayetlerini dikkate aldıklarını ve en kısa sürede de sonuçlandırdıklarını söyledi. Tüketici Hakem Heyeti’ne son zamanlarda bankalardan kullanılan kredilerin dosya masrafları ile ilgili şikayetlerin arttığını ifade eden Kaymakam Kadiroğlu, şu an itibariyle toplantılarında 2014 yılında yapılan şikayetlerin değerlendirildiğini belirterek, “Bunun nedeni ise 2014 yılı içerisinde toplam yaklaşık 14 bin 500 civarında tüketici müracaatının olmasıdır. Bu şikayetlerin 3 bin 885’i 2014 yılı toplantılarında sonuçlandırıldı. Müracaat sayısının çok fazla olmasından dolayı ve vatandaşlarımıza kolaylık olması nedeniyle Tüketici Hakem Heyeti’ne Kaymakamlık binamızda yeni bir oda tahsis ettik ve personel sayısını artırdık. İşte tüm bu çalışmalarımız sonrasında 2015 yılının Ocak, Şubat ve Mart olmak üzere 3 ay içerisinde ise toplam 5 bin 822 tüketicinin şikayeti görüşülerek sonuçlandırıldı. Bize yapılan şikayetlerin yüzde 94’ü banka ve finans kuruluşları ile tüketiciler arasındaki dosya masraflarından oluşmakta. Diğer kısım da yine tüketicilerin satın almış oldukları ürün ve hizmetlerden doğan uyuşmazlıklarla ilgili şikayetlerden oluşmakta” dedi.
Kaymakam Kadiroğlu, 2014 yılının geneli ile 2015 yılının ilk üç ayını değerlendirildiğinde yapılan çalışmaların semeresinin alındığının açıkça ortada olduğunu belirterek, “Kaymakamlık ve Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı olarak asıl hedefimiz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti en hızlı bir şekilde verebilmektir. Tüm çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.