Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını inceleyerek vatandaşlarla buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın siyasi olarak da şehircilik, sanayi ve ticari olarak da güçlendiğini, yeniden çekim merkezi haline geldiğini söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe yatırımlarını denetleyerek vatandaşlarla buluştuğu ilçe meclisi programlarına Kulu ve Cihanbeyli’de devam etti.
Kulu’da yaptığı toplantıda, Büyükşehir Belediyesi olarak bölgeye yapılan yatırımları anlatan Başkan Akyürek, geçtiğimiz bir yıllık süreçte yatırımların ilk adımının atıldığını, önümüzdeki 4 yılda ise yeni ihtiyaçların tespit edilerek yatırıma dönüştürüleceğini söyledi.
AK Parti Konya Milletvekili adayları Hüsniye Erdoğan, Abdullah Ağralı, M. Uğur Kaleli, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Süleyman Şenol Aydın, Meclis üyeleri ve muhtarların katıldığı toplantıda Konya’nın eski gücüne kavuşma sürecinde olduğuna değinen Başkan Akyürek, şehrin siyasi olarak da şehircilik, sanayi, ticari olarak da güçlendiğini belirtti. Şehrin yeniden çekim merkezi haline geldiğini dile getiren Başkan Akyürek, “Konya yeniden güçleniyor ve 800 yıl sonra bir başbakan tekrar Konya’dan çıkıyor, İslam alemine hizmet etmeye başlıyor. Bunun kıymetini bilmemiz lazım” diye konuştu.
Toplantının sonunda Kululuların yatırıma yönelik istek ve taleplerini dinleyen Başkan Akyürek, gönüllü itfaiyecilere Milletvekili adayları ile birlikte sertifika verdi. Başkan Akyürek, daha sonra KOMEK’in Kulu Kurs Merkezi’nde incelemelerde bulunarak kursiyerlerle sohbet etti.
CİHANBEYLİ YATIRIMLARI BAŞLADI
Cihanbeyli’de Belediye Başkanı Mehmet Kale ile birlikte Meclis üyeleri ve muhtarlarla toplantıda bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Cihanbeyli’de merkez caddelerin yapımı ile ilgili çalışmanın ve mahalle yollarının başladığını, asfalt plenti ve Şehir Konağı ihalesinin yapıldığını ifade etti.
Programda muhtarların taleplerini dinleyen Başkan Akyürek, daha sonra Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen merkez kanalizasyon inşaatı çalışmasında incelemelerde bulundu.