ÇORUM (AA) - Sungurlu Belediyesinde nikah memuru olarak görev yapan kişinin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Bahri S. ile bir belediye personelinin tutuklandığı bildirildi. 

Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, yaptığı yazılı açıklamada, belediyede nikah memuru olarak görev yapan Fenni Duran'ın (52), belediye içerisinde yaşanan bir tartışmanın ardından şikayetçi olmak amacıyla savcılığa geldiği sırada adliye önünde fenalaşması üzerine Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırıldığını, ilk müdahalesinin ardından sevk edildiği Çorum'daki özel hastanede yaşamını yitirmesi üzerine cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını belirtti.

Duran'ın cenazesinin, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Ankara Adli Kurumuna gönderildiğini ve otopsi raporunun beklendiğini ifade eden Pulça, soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme yapılarak suç delillerinin muhafaza altına alındığı, müşteki, mağdur ve şüpheliler ile olay hakkında bilgisi ve görgüsü bulunan tanıkların beyanlarının alındığını, ayrıca belediye ve adliyedeki kamera kayıtları ile MOBESE kayıtlarının incelendiğini kaydetti.

Mevcut deliller ışığında, suçu işlediği yönünde somut delil bulunan 7 şüphelinin gözaltına alındığını bildiren Pulça, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 5'inin savcılık tarafından serbest bırakıldığını, Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Bahri S. ile belediye personeli Bayram S'nin, sevk edildikleri mahkeme tarafından "ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan tutuklandıklarını ifade etti.

Pulça, soruşturmanın devam ettiğini ve en kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.  

Nikah memuru Fenni Duran'ın, önceki gün bir konudan dolayı belediye içerisinde Başkan Yardımcısı Bahri S. ve bazı çalışanlar ile tartıştığı, daha sonra da kendisinin darp ve tehdit edildiği iddiasıyla şikayetçi olmak için savcılığa giderken fenalaştığı öğrenildi. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Duran'ın cenazesi, Sungurlu'da toprağa verildi.