Saadet Partisi (SP) Eskişehir İl Sekreteri Yaşar Şaylısoy, dünya üzerinde İslam ve Müslümanlara karşı topyekun bir saldırının hüküm sürdüğünü söyledi.
Yoğun saldırılar karşısında pek çok yerde Müslümanların kendilerini çaresiz hissettiğini belirten Şaylısoy, “Çaresizliğin sebep olduğu öfke giderek patlamaya dönüşüyor. Terör de bu patlama sonucu ortaya çıkıyor. Evet, terör hiçbir zaman çözüm değil ama zalimler zulümlerinde sınır tanımamayı sürdürdükleri sürece, mazlumların yeter artık demeleri sürpriz olmaz” dedi.
Müslümanlara ait evler, iş yerleri hatta ibadethanelerin bombalandığını, insanların katledildiğini ama bu eylemlerin nedense terör sayılmadığını iddia eden Şaylısoy, Müslüman kimliğe sahip kişilerin yaptıkları eylemlerin anında ’İslami terör’ olarak nitelendirilmesini iki yüzlülük ve samimiyetsizlik olarak yorumladı.
ABD ve ortaklarının saldırılarının neden terör olarak nitelendirilmediğini soran Şaylısoy, “Niçin bazen havadan, bazen karadan insanlar bombalanarak katlediliyor. Paris’teki eylem düşmanlıkları körüklemek için değil de, bir değerlendirme yapmak için bir sebep teşfik edebilirse bu şerden bir hayır çıkabilir. Aksi takdirde şer, şeri takip edip gidecektir” diye konuştu.