Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12’incisi düzenlenen Ramazan Gecelerinin dün akşamki durağı Hacılar oldu. Hacılar halkının yoğun ilgi gösterdiği gecede bir konuşma yapan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, bu tür etkinliklerin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
Hacılar Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinliğe Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İlçe sakinlerinin yediden yetmişe büyük ilgi gösterdiği Ramazan Etkinlikleri, Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra sahneye gelen Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı birbirinden güzel eserlerle vatandaşlara coşkulu bir konser verdi.
Programda Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici bir konuşma yaparak, Ramazan’ın bolluk, bereket ve kardeşliğin yoğun yaşandığı aylardan biri olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti; “Yine bir Ramazan ayını mutlu ve huzurlu bir şekilde idrak ediyoruz. İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri, hem de ihtiyaç sahiplerinin halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ay, paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zamandır.
Dini ve insani duyguların daha da yoğunlaştığı, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu mübarek ayı iyi ve güzel davranışları artırarak en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir.”