Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “ABD’de 8 Mart 1857 yılında yaşanan olayların ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Kadınlar Günü’ ile elde edilmeye çalışılan kadın hakları aslında milletimizin inancı gelenek ve göreneklerinde asırlardır var olan ve saygı duyulan bir haktır. Bizim görevimiz kadınlarımızı hiçbir zaman üzmemektir” dedi.
Bir toplumun kadına verdiği değerin aynı zamanda gelişmişlik ve medeniyet düzeyinin göstergesi olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, "Kadın aynı zamanda ailenin ve toplumun teminatıdır. Hemen hemen her gün kurban verdiğimiz masum canlar yüreğimizi yakmaktadır. Bizim inancımızda ve örfümüzde dara düşenin yardımına koşmak vardır, dara düşürmek değil. ’Aman’ dileyene ’eman’ vermek vardır, emniyetine kast etmek değil. Bizler, ’Helali olmayana yan gözle dahi bakılmaz’ ve ’Kadına el kalkmaz’ diyen bir inancın mensuplarıyız. Yeni Türkiye, yeni Aydın ve yeni Anayasa için çıktığımız bu yolda partimizin kadınlara verdiği önemi her alanda görmekteyiz” dedi.
Kadının aynı zamanda bir ana olduğunu ve bir hekim olarak Analığın kutsiyetini iyi bildiğini belirten Oğurlu, “Biz ‘Cennet anaların ayaklarının altındadır’ düsturunu inanmış bir toplumun ferdiz. Bizim medeniyet tasavvurumuzda şiddetin hele hele kadına karşı şiddetin asla meşru bir müdafaası olamaz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın gününü kutluyoruz” diyerek hedefin yılın sadece bir gününün değil 365 günün 8 Mart anlayışı içinde geçmesini sağlamak olduğunu belirtti.